'Kur Korumalı Mevduat' (KKM) hesaplarıyla ilgili 'Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Karar' Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, kur korumalı Türk lirası (TL) mevduat ve katılma hesapları, 31 Aralık 2023'e kadar açılabilecek.

Merkez Bankası'nın da üst üste indirimlerle faizi yüzde 9 seviyesine çekmesine, Fed'in politika faizini 15 yılın zirvesine taşımasına rağmen, ekonomistlere ezber bozduran Kur korumalı TL mevduat (KKM) ürünü ile döviz kurlarında oynaklık azaldı. Resmi Gazete'de KKM ile ilgili yeni karar yayımlandı.

Hem maliye hem de para politikalarıyla beraber Liralaşma adımlarının ilki geçtiğimiz yılın Aralık ayında devreye alınan KKM oldu.

Finansal istikrara katkı sağlanması, TL cinsinden tasarrufların özendirilmesi ve TL yatırımcılarının korunması amacını taşıyan uygulamada, Kur korumalı Türk lirası (TL) mevduat ve katılma hesapları açabilmek için son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti. Değişiklikle söz konusu hesaplar, 31 Aralık 2023'e kadar açılabilecek.

Editör: Haber Merkezi