Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral ile beraber Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı makamında ziyaret etti.

Bir dizi inceleme ve gezi için Kütahya’da bulunan Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Matis’e Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral da eşlik etti. Her iki ülkenin yüzyıllar öncesine dayanan dostluğunun gününüze kadar süre geldiğini dile getiren Başkan Işık, “Türkiye ve Macaristan iki dost ülke. Kütahya’nın biliyoruz ki Macar dostlarımız için değişik bir yeri var. Fahri Konsolosumuz İsmet Güral’ın da Kütahya ve Macaristan özellikle kardeş şehir Pecs ile ilişkilerinde yadsınamaz katkıları oldu ve olmaya da devam ediyor. Sayın Büyükelçi Matis’in ziyareti bizleri ziyadesi ile memnun etti. Kendilerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Resim

Büyükelçi Matis ise Kütahya’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek her iki ülke arasında ki dostluğa ve iş birlikteliğine değindi. Büyükelçi Matis fahri konsolos İsmet Güral’a da Türk-Macar dostluğuna sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim