Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan, Adalet Bakanı Tunç'a Huzur Hakkı Ödemeleri Hakkında Sorular Sordu

Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a yöneltilmek üzere Anayasa'nın 98’inci, TBMM İçtüzüğü'nün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını talep ettiği sorularını iletti. Tanhan, Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmeliğin 22’nci maddesi çerçevesinde, idare ve gözlem kurulu görevlilerine yapılan huzur hakkı ödemelerini sorguladı.

CHP'li Bulut'dan SGK borçları açıklaması: Bunlar AK Parti'den kalan borçlar CHP'li Bulut'dan SGK borçları açıklaması: Bunlar AK Parti'den kalan borçlar

Tanhan, 20 Mayıs 2024 itibariyle huzur hakkı ödemelerine ilişkin detayları Adalet Bakanı'ndan talep etti. İdare ve gözlem kurulu görevlilerine yıllara göre kaç toplantı için ne kadarlık ödeme yapıldığı ve toplam huzur hakkı ödemesinin ne kadar olduğu konusunda bilgi istedi.

Ayrıca, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 89’uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince iyi hâl değerlendirmesi yapacak olan kurula huzur hakkı ödemesi yapılmasının, değerlendirmenin tarafsız, adil ve objektif olmasına nasıl etki edeceği konusunu da sorgulayan Tanhan, Adalet Bakanı'ndan bu konuda açıklama istedi.

Tanhan'ın Adalet Bakanı Tunç'a yönelttiği bu sorular, Ceza İnfaz Kurumlarının yönetimine ve huzur hakkı ödemelerine ilişkin kamuoyunun dikkatini çekti. Adalet Bakanı Tunç'un, Mardin Milletvekili Tanhan'ın taleplerine nasıl cevap vereceği merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi