Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik desteğini sürdürüyor. Küçük ölçekli üreticilerin yem ve gübre maliyetleriyle başa çıkmalarına yardımcı olan belediye, bu alanda yaptığı katkılarla üreticilere nefes aldırıyor.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Atatürk Filmini Ceyhanlılarla Buluşturdu Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Atatürk Filmini Ceyhanlılarla Buluşturdu

Tarıma ve Hayvancılığa Destek

Tarımın yoğun olarak yapıldığı Mersin'de, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in göreve gelmesiyle birlikte tarımsal desteklerini her yıl artırarak devam ettiriyor. Belediye, fide, fidan, makine ve ekipman desteği sağlarken, yem ve gübre maliyetlerini düşürmek için de üreticilere yardım ediyor.

Büyükşehi̇r Süt Üreti̇ci̇leri̇ni̇n De Yaninda (2)

Kocaoğ Ailesi'nin Hikayesi

Toroslar Mahallesi'nde büyükbaş hayvancılık yapan Kocaoğ ailesi, Büyükşehir’in sağladığı mısır silajı ve mısır flake yem desteği sayesinde giderlerini azaltarak yeni bir hayvan sahibi oldu. Ailenin geçimini hayvancılıkla sağlayan Vedat Kocaoğ, bu destek sayesinde süt kalitesini artırdıklarını ve gelirlerini yükselttiklerini belirtti.

Üreticiye Büyük Destek

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Güldoğan, 2020 yılından bu yana süt üreticilerine ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerine destek verdiklerini belirtti. Güldoğan, “2021 yılından bugüne kadar 3 milyon 25 bin 800 kilogram mısır flake ve yem desteği sağladık. Böylece üreticilerimizin yem maliyetlerini yüzde 50 hibeli olarak karşılayarak ekonomilerine katkı sağladık,” dedi. Güldoğan, bu desteklerin 2024 yılı boyunca da devam edeceğini vurguladı.

Üreticiler Memnun

Vedat Kocaoğ, “Büyükşehir, maddi manevi destekleri ile üreticinin yanında oluyor. Maliyetlerimiz çok yüksek ve üreticinin yanında olduğunu gösterdiği için Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı. Kocaoğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çiftçilere çok sayıda destekte bulunduğunu belirterek, “Vahap Başkan insanlarla iç içe biri. Çiftçilere çok önem veriyor ve bu yüzden zeytin fidanı, sulama borusu, mısır flake yem desteği, süt soğutma tankı gibi desteklerle tarımı modernleştirmeye çalışıyor,” dedi.

Süt Üretimi ve Gelir Artışı

Kocaoğ, Büyükşehir’in tarım ve hayvancılık sektöründe verdiği desteklerin yerinde ve kıymetli olduğunu belirterek, “Maddi anlamda mısır flake’nin girdi maliyeti çok fazla. Büyükşehir bu konuda bize destek oldu. Mısır desteği sayesinde girdi maliyetimiz düştüğü için yeni bir hayvan aldık ve süt üretimimizi artırdık,” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı destekler, kentte tarım ve hayvancılıkla uğraşan küçük ölçekli üreticilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi