Mersin Büyükşehir Belediyesi, ölümünün 22. yılında Aşık Mahzuni Şerif’i anmak için anlamlı bir konser düzenledi. Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Mahzuni dostları yoğun ilgi gösterdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu'nun seslendirdiği Mahzuni türküleri, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Konseri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Aşık Mahzuni Şerif’in kızı Şeyda Mahzuni ve birçok Mahzuni dostu dinledi. Salonu dolduran izleyiciler, Mahzuni Şerif’in türküleriyle adeta büyük bir koro oluşturarak türkülere hep bir ağızdan eşlik ettiler.

Mahzuni’nin Eserleriyle Unutulmaz Bir Gece

Anma konserinde, Aşık Mahzuni Şerif’in sevilen türkülerinden ‘Dargın Mahkum’, ‘Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın’, ‘Ararlar Beni’, ‘Gözlerin’, ‘Han Sarhoş Hancı Sarhoş’, ‘Gam Yeme Gönül Gam Yeme’, ‘Mevlam Gül Diyerek İki Göz Vermiş’, ‘Boşu Boşuna’, ‘Merdo’, ‘Boşumuş’, ‘Dağlar Duman Böyle’, ‘Yalancısın İnanamam’, ‘İşte Gidiyorum Çeşm’i Siyahım’, ‘Yuh Yuh’, ‘Zalım’ ve ‘Dom Dom Kurşunu’ seslendirildi. Konser, Mahzuni’nin Mustafa Kemal Atatürk’e olan özlemini anlattığı ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ türküsü ile sona erdi. Dinleyiciler bu türküye Türk bayrakları ile eşlik etti.

"Mahzuni Şerif Ölümsüzdür"

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, konsere katılan tüm konuklara teşekkür ederek, “Ne kadar şanslıyız ki, Aşık Mahzuni Şerif gibi büyük bir değerimiz var. O’nun güzel eserleriyle ihya olduk,” dedi. Şef Erdal Koşar da, “Mahzuni Baba’yı türküleriyle andık. Güzel bir konseri geride bıraktık,” diyerek etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

‘ÖĞRENCİ KENTİ MERSİN’ YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR ‘ÖĞRENCİ KENTİ MERSİN’ YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

‘Asrin Pi̇r Sultani’ Mahzuni̇ Şeri̇f Türküleri̇yle Anildi (7)

Aşık Mahzuni Şerif’in kızı Şeyda Mahzuni ise, “Bugün Mahzuni Şerif’in Hakka yürüyüşünün 22. yıldönümünde, bütün Mahzuni severlerle olmak beni çok duygulandırdı. Mahzuni Şerif’in en büyük dileği, ülkesi ve tüm dünya halkları adına aydınlık, refah ve adalet içinde bir yaşam sürmekti,” dedi.

Konser sonunda, Şef Erdal Koşar’a çiçek takdim edilirken, Şeyda Mahzuni’ye de konser anısına çiçek verildi.

Unutulmaz Anılar

Büyük halk ozanı Mahzuni Şerif, türküleriyle bir kez daha gönüllerde yaşatıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, sanatseverler için unutulmaz bir gece oldu.

‘Asrin Pi̇r Sultani’ Mahzuni̇ Şeri̇f Türküleri̇yle Anildi (4)

‘Asrin Pi̇r Sultani’ Mahzuni̇ Şeri̇f Türküleri̇yle Anildi (2)

Editör: Haber Merkezi