Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, "Gaziantep’te uzun bir süredir hem üyelerimiz hem de çalışanlarımız bir dizi sorunla karşı karşıya kalmaktadır." dedi

KESK Haber-Sen olarak, mevcut sorunların iletişim ve uzlaşı yoluyla çözülmesinden yana olup, Gaziantep PTT Başmüdürlüğü ile birçok görüşme yapmış ve sorunların çözümü için ortak akılla çaba göstermiş bulunmaktayız. Ancak, yapılan görüşmeler sonucunda herhangi bir somut adım atılmadığı gibi, üyelerimize karşı baskılar artmıştır. Bu süreçte iş barışının ve huzurunun tamamen yok olduğunu görmekteyiz. Sendikal ilkelerimiz ve sorumluluğumuz, ayrımcılığa ve eşitsizliğe neden olan her türlü uygulamaya son verilmesini ve tüm çalışanlar için iş barışının ve huzurunun sağlanmasını öncelikli olarak desteklemektedir.

Gaziantep Basın Açıklaması

İl temsilcimiz Ramazan Özdemir’in iş yerinde hukuksuz ve dayanağı olmayan işlere karşı sürekli uyarılmasına rağmen, baskılar devam etmektedir. Sendika olarak hukuktan uzak emirleri hiçbir zaman kabul etmedik ve bundan sonra da etmeyeceğiz.

İl genelindeki tüm şubelerde tek memur ve güvenliği olmadan çalıştırılması gibi ilkel bir uygulama yıllardır çözülememiştir. Bu sorunun muhatabı kim olursa olsun, derhal çözüm bulmalıdır. Ayrıca, güvenliksiz çalışma koşullarında yaşanacak herhangi bir olumsuz olayın birinci sorumlusu Gaziantep PTT Başmüdürlüğüdür. Vatandaşlar, işlemlerini PTT kuyruklarında saatlerce bekleyerek çözmek zorunda kalmaktadır.

Gaziantep PTT Başmüdürlüğüne bağlı PDM’de taşeron firma personeline tebligat ve nitelikli işlemler yaptırılması gibi tebligat yasasına aykırı uygulamaların olduğu bilinmektedir. Bu tür kanunsuzluk ve usulsüzlüklerin sorumlusu Gaziantep PTT Başmüdürlüğüdür.

Whatsapp Image 2024 05 14 At 14.52.44

Ayrıca, ilçelerdeki şubelerde gözlemlenen diğer sorunlar şunlardır:

Nizip PTT Müdürlüğü'nde posta dağıtımının yapıldığı mekanın fiziksel koşulları oldukça kötüdür. Dağıtıcılar için güneş alacak şekilde çalışma koşulları olmadığı gibi, tuvaletin ilkel bir şekilde olduğu ve defalarca bildirim yapılmasına rağmen sorunun çözülmediği gözlemlenmektedir.

Esendemir: Basın özgürlüğü anlamını kaybetti Esendemir: Basın özgürlüğü anlamını kaybetti

Kiralanan mekanda depremden kaynaklı çatlaklar olmasına rağmen herhangi bir onarım yapılmamıştır. Üstelik tavan döküntü halindedir.

Nizip PTT Müdürlüğü'ne ait iş yerinde oturulamaz raporu olmasına rağmen, müdür ve veznedar yasal olmayan bir şekilde orada tutulmaktadır. Ayrıca, yakında hizmet veren gişelerde çalışan personel de buradaki tuvaleti kullanmaktadır.

İslahiye PTT Müdürlüğü yetersiz personelle çalıştırılmaktadır. Günübirlik iş yoğunluğuna göre personel görevlendirilmekte ve depremden kaynaklı adres sorunları had safhada yaşanmaktadır.

İslahiye Posta Dağıtımında usulsüz bir şekilde sürekli sayı dayatması ve ceza verme yöntemi tercih edilmektedir. Bu durum hukuksuzluk içermektedir ve sendikamız tarafından ilgili mercilere bildirilmiştir.

Başmüdürün, sendikacılık yaparak il içinde sıkıntı çekenleri İslahiye ilçesine gönderdiği iddiaları mevcuttur. Bu durum iş barışını bozmakta ve 4688 sayılı sendikalar kanununa göre suç teşkil etmektedir.

İslahiye'de ceza verilen dağıtıcılara baskı ve mobbing yapılmaktadır. Soruşturmanın şeffaf olmadığı açıkça görülmektedir.

Görüldüğü üzere, bugün burada olmamızın sebebi, yarın da burada olmaya ve gerçekleri söylemeye devam edeceğimizdir. Mücadelemiz tüm emekçiler içindir. Emeğimizi yok sayan, güvencesiz çalışma koşullarını dayatan, iş barışını bozan baskı, mobbing ve ayrımcılığa karşı tüm emekçileri KESK Haber-Sen çatısı altında mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

PTT DE YAŞANAN ANGARYAYA SON

PTT EMEKÇİLERİ KÖLE DEĞİLDİR

Editör: Haber Merkezi