İtibardan Tasarruf Olmaz Diyene Eleştiri: İsrafı Durduramazlar

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni eleştirdi. Karakoz, 22 yıldır iktidarda olan AKP'nin kamu kaynaklarını hoyratça harcaması sonucu mali disiplinin kaybedildiğini belirtti. Merkez Bankası'nın "faiz sebep enflasyon neticedir" söylemini unutarak faizin en yüksek olduğu bir döneme gelindiğini vurgulayan Karakoz, ülkedeki enflasyonun dünya sıralamasında Arjantin, Suriye ve Lübnan'ın ardından 4. sıraya yerleştirildiğini dile getirdi.

CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR

Karakoz'a göre, israfın kaynağı olanlar israfı durduramazlar. "İtibardan tasarruf olmaz" diyen anlayışın yıllardır israf içinde olduğunu belirten Karakoz, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin içeriğine değil işleyişine bakılması gerektiğini ifade etti. AKP iktidarının bugüne kadar 7 tane kamuda tasarruf paketi yayınladığını ancak bu paketlerin uygulanmadığını belirten Karakoz, CHP'nin kamuda yapılan israfın önlenmesi için Meclis'te gerekli adımları attığını ancak AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini ifade etti.

Karakoz, kamu çalışanlarının servisinden, lojmanından kısarak ekonominin düzeltilemeyeceğini belirtti ve öncelikle kamu-özel işbirliği çerçevesinde yapılan döviz garantili taahhütlerin Türk Lirasına dönüştürülmesi gerektiğini savundu.

CHP'li Karakoz, tasarrufun saraydan başlaması gerektiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tasarruf tedbirlerinin uygulanması gerektiğini belirtti. "Saray harcamalarını azaltsın, uçak sayısını azaltsın, abartılı koruma sayısını azaltsın, gereksiz yanan ampulleri söndürsün" diyen Karakoz, örtülü ödeneklerden vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi