Milletvekili Bozan’dan AKP Grubuna: Bugünden Sonra Adınız Retgiller!

CHP'li Bulut'dan SGK borçları açıklaması: Bunlar AK Parti'den kalan borçlar CHP'li Bulut'dan SGK borçları açıklaması: Bunlar AK Parti'den kalan borçlar

DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada AKP grubuna sert eleştirilerde bulundu. Saadet Partisi'nin "Muhalefetten gelen önergelere 'hayır' oyu kullanılmasının yasama faaliyetlerine olumsuz etkilerinin araştırılması" önergesinin tartışıldığı Meclis gündeminde konuşan Bozan, iktidarın ret oylarını eleştirerek AKP grubunun adını "Retgiller" olarak değiştirmesi gerektiğini belirtti.

Bozan, konuşmasında AKP milletvekillerinin genel kurul çalışmalarına katılmadığını, muhalefetin önergelerini dinlemediklerini ve sürekli olarak ret oyu kullandıklarını dile getirdi. 85 milyon yurttaşın yararına birçok konunun gündeme geldiğini ancak AKP grubunun çoğunlukla ret oyu kullandığını vurgulayan Bozan, AKP grubunun artık "Retgiller" olarak anılması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasında Saadet Partisi'nin verdiği araştırma önergesinin gerekçesindeki psikolojik sebeplere de dikkat çeken Bozan, AKP'nin önceki dönem milletvekillerinden birinin milletvekilliğiyle ilgili pişmanlığını dile getirdiğini belirterek, AKP milletvekillerinin kendi iradeleri olmadığını, kararlarını saraya bağlı olarak aldıklarını öne sürdü.

Bozan, AKP'nin genel kurulda muhalefetin önergelerini dinlemediğini ve sürekli olarak ret oyu kullandığını belirterek, AKP grubunun adının "Retgiller" olarak değiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi