Özgür Özel: Böyle Giderse Erken Seçimi Millet İster!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi ve erken seçim çağrısında bulundu.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarını eleştirirken, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararlarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Hakkari Belediyesi’ne Kayyum Atanması

Özel, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması kararını eleştirerek, “Kayyum atamak Hakkari halkının kararına saygısızlıktır. Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz” dedi. Hakkari'de halkın iradesinin görmezden gelindiğini vurgulayan Özel, bu tür kararların demokrasiye aykırı olduğunu belirtti.

Anayasa Mahkemesi’nin Kararı

Anayasa Mahkemesi'nin 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin bazı maddelerinin iptali yönünde verdiği kararı değerlendiren Özel, “60 gün inceledik ve başvurduk. AYM 6 yılda inceledi. KHK ile devlet dizayn ettiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri dün itibarıyla kırılmıştır. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yönetildiği belgelenmiştir” ifadelerini kullandı.

Ekonomiye Yönelik Eleştiriler

Ekonomiye yönelik eleştirilerde bulunan Özel, hükümetin ekonomi politikalarını başarısız bulduğunu belirtti. “Bu ülkede ekonomi kötü yönetilmektedir. Bu sorunun nedeni Recep Tayyip Erdoğan'dır” dedi. Ayrıca, emekli maaşlarının açlık sınırının altında olduğunu vurgulayan Özel, “Açlık sınırı 19 bin liradır. Emeklilerin ortalama maaşı 12 bin 500 liradır. Emeklilerin maaşları, açlık sınırının altındadır” diye konuştu.

Erken Seçim Çağrısı

Özgür Özel, iktidar politikalarının bu şekilde devam etmesi halinde halkın erken seçim isteyeceğini söyledi. “Böyle giderse erken seçimi millet ister. Önünde kimse duramaz. Bu kadar net” ifadelerini kullandı.

VELİ AĞBABA: "SİZİN YAPTIĞINIZ NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK" VELİ AĞBABA: "SİZİN YAPTIĞINIZ NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK"

Yeni Katılımlar

Özel, konuşmasına başlamadan önce İYİ Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Aykut Kaya ve Prof. Dr. Murat Karaman'ın CHP'ye katıldığını duyurdu.

Özel’in Açıklamalarından Öne Çıkanlar

  • Çay Üreticileri: “Çayın taban fiyatı 25 lira olmalıdır. Rize’de çay üreticisinin sesi duyurmak için oradaydık.”
  • Kayyum Kararı: “Kayyum atamak Hakkari halkının kararına saygısızlıktır. Bu anlayış AK Parti'yi, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart günü seçimlerde aldığı hezimetin en önemli birkaç sebeplerinden birisidir.”
  • Ekonomik Durum: “Bugün bir yıkımın da yıldönümü. Enflasyon oranı yüzde 70’lere çıktı. Açlık sınırı 19 bin liradır. Emeklilerin maaşları açlık sınırının altındadır.”
  • Anayasa Mahkemesi Kararı: “Anayasa Mahkemesi’nin kararı, belediyelerin Cumhurbaşkanlığı kararıyla kurulmasından Adalet Bakanı'nın HSK'da görev almasına kadar birçok düzenlemeyi iptal etti.”

Özel, konuşmasında ayrıca, CHP'nin gerilimden beslenen bir parti olmadığını ve siyasi rakipleri düşman bilmediklerini vurguladı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin eleştirilerine de yanıt veren Özel, “Sayın Bahçeli'nin bugün metinden okuduklarını, bütün ifadeleri, onları metne yazan ve kendi kusurlarını örtmeye çalışan, bütün MHP'lilerin yakından bildiği ve yaka silktiği o ikisinin kusuru görüyorum. Devlet Bey'in de canı sağ olsun” dedi.

Özel'in açıklamaları, CHP'nin hükümet politikalarına yönelik eleştirilerini ve erken seçim taleplerini içerirken, demokrasi, hukuk ve ekonomik sorunlara dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi