SAĞLIK ÇALIŞANLARI ENFLASYON KARŞISINDA FAKİRLEŞİYOR: ADALET İSTİYORUZ!

Adana, Türkiye - 15 Mayıs 2024

Her hafta Çarşamba günleri bir Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanarak açıklamalarda bulunan Adana Tabip Odası ve SES üyeleri, vergide adalet arayışlarını sürdürüyor.

HER GEÇEN GÜN FAKİRLEŞİYORUZ

Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erhan Özeren, Orhan Taç Aile Sağlığı Merkezi önünde gerçekleştirilen açıklamada şunları ifade etti: "Maliye Bakanı, 'Vergide Adaleti Güçlendirdik' diyor ancak sağlık çalışanlarından yüksek vergi kesintisi yapmaya devam ediyor. Sağlık çalışanları her ay ücretlerinden kesilen yüksek vergiler nedeniyle artan enflasyon karşısında her geçen gün fakirleşiyor. Gelir vergisi adaletsizliği yaratan hükümetin son açıklamaları, yeni tasarruf paketi programı inandırıcı olamıyor."

Whatsapp Image 2024 05 15 At 13.16.14 (1)

VERGİ’DE ADALETSİZLİK YARATILDI

Dr. Özeren, açıklamasına şöyle devam etti: "Sadece sağlık çalışanlarından değil, ücretli kesimlerden düşük ücret ve yüksek vergi kesintileri ile dolaylı vergilerin yüksekliği toplumda gelir ve vergide eşitsizlik adaletsizlik yaratmıştır. 'Vergide adalet istiyoruz' talebi ülkenin önemli gündemi haline geldi. Çarşamba günleri gerçekleştirdiğimiz eylemlerimiz, sonuç alınıncaya kadar sürecek."

Uzm. Dr. Polatöz, “Derin yoksulluk görmezden geliniyor” Uzm. Dr. Polatöz, “Derin yoksulluk görmezden geliniyor”

ÇARŞAMBA EYLEMLERİMİZ SÜRECEK

Dr. Özeren, son olarak şunları ekledi: "Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda %35'e varan vergi kesintilerine son verilmesini talep ediyoruz. Bu talebimizi sonuç alana kadar Çarşamba günleri düzenlediğimiz eylemlerle dile getirmeye devam edeceğiz. Halkın sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi için bu eylemler devam edecek."

Editör: Haber Merkezi