Seyhan Belediyesi'nden Öğrencilere "Sınav Kaygısı" Eğitimi

Öğrenci Dostu Seyhan Belediyesi

Seyhan Belediyesi, öğrencilere yönelik hizmetlerini artırarak sürdürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan psikologlar, bilgi evlerinde sınava hazırlanan öğrencilerle "Sınav Kaygısı" eğitiminde buluştu. Bu eğitimle, sınav öncesi kaygıları artan öğrencilerin bu duygularını tanımaları, başa çıkabilmeleri ve sağlıklı bir sınav süreci geçirebilmeleri amaçlandı.

Sinav Kaygisi Eği̇ti̇mi̇ 1

Eğitimde Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma Yöntemleri Anlatıldı

Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, sınav kaygısının öğrencilerin öğrenmiş oldukları bilgileri etkili kullanamamalarına ve verimli ders çalışamamalarına neden olduğunu belirtti. Müdürlükten yapılan açıklamada, "Sınav kaygısı, başarısızlık korkusuyla yüksek seviyede strese yol açmakta. Öğrenciler, sınav dönemlerinde yoğun kaygı yaşamaktadır ve bu durum çeşitli duygusal ya da bedensel belirtilerle kendini göstermektedir. Alternatif bakış açısı ve beden çalışmaları ile sınav kaygısını optimal seviyeye getirerek, bu kaygıyı daha işlevsel hale getirmek mümkün. Eğitimlerde verilen tüm bilgiler ve deneyimsel öğrenme metodu ile öğrencilerin sınav kaygısını kontrol etmeleri hedeflenmiştir. Ayrıca, öğrenciler Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü psikologlarından profesyonel destek almak için her zaman başvurabilirler." denildi.

Anne ve Babalar Çocuklarına Destek Olmalı

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Atatürk Filmini Ceyhanlılarla Buluşturdu Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Atatürk Filmini Ceyhanlılarla Buluşturdu

Sınav kaygısı yaşayan öğrencilerde fiziksel ve duygusal belirtilerin de görülebileceği ifade edilen açıklamada, "Eğitimlerde öncelikli hedef, olumsuz düşünce, duygu ve davranışların daha gerçekçi bir zeminde yaşanmasını sağlamaktır. Bunun için anne ve babalara da önemli görevler düşmektedir. Anne ve baba, sınava hazırlanan çocuklarına sonuç ne olursa olsun her zaman yanlarında olduklarını hissettirmeli ve destek vermelidir." denildi.

Sinav Kaygisi Eği̇ti̇mi̇ 2

Başkan Oya Tekin’e Teşekkür

Sınav kaygısı eğitimi alan öğrenciler, zorlu sınav süreçlerine hazırlanırken kendilerine bu imkanı sağlayan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi