Kadir Has Üniversitesi, THE Impact Rankings 2024 Dünya Sıralamasında İlk 50’de Kadir Has Üniversitesi, THE Impact Rankings 2024 Dünya Sıralamasında İlk 50’de

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türk Tekstil Vakfı (TTV) arasında, tekstil sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve mezunların istihdamını desteklemek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı. Millî Eğitim Bakanlığında gerçekleştirilen imza törenine, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ile Türk Tekstil Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Emiroğlu katıldı.

Protokol kapsamında, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında tekstil sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve mezunların istihdamına katkı sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, sektörün rekabet kabiliyetinin artırılması da amaçlanıyor.

Protokole göre, tekstil alanında sertifika programlarının eğitim materyalleri sektörün ihtiyaçlarına göre hazırlanacak ve güncellenecek. Okulların atölye ve laboratuvarları modern teknolojilerle donatılacak. Alan öğretmenlerine, belirlenen takvim ve programa göre TTV üyelerinin eğitim ve üretim tesislerinde teorik ve uygulamalı hizmet içi eğitimler verilecek.

Öğrencilere atölye ve laboratuvar dersleri, öğretmenler ve eğitici personel tarafından birlikte verilecek. Ayrıca, öğrencilere TTV üyelerinin tesislerinde mesleki eğitim ve staj imkanı sağlanacak. Belirlenen kriterlere göre öğrencilere burs desteği de sunulacak.

Protokol çerçevesinde öğrencilere temrinlik malzeme desteği sağlanacak ve başarılı projelere sahip öğrencilere destek verilecek. Bunun yanı sıra, mesleki ve teknik eğitime yönelik kariyer günleri, rehberlik, yarışmalar, geziler ve farkındalık faaliyetleri gibi etkinlikler düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi