Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan Kamuoyuna Duyuru

A Milli Kadın Voleybol Takımımız ve teknik ekibimiz, 2024 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ikinci etap müsabakalarını oynamak üzere bugün ABD’ye uçmaktadır. Bu uçuş hakkında THY yetkilileri tarafından federasyonumuza yönelik yapılan ve gerçeği yansıtmayan açıklamalar sebebiyle kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Business Class Bilet Durumu: Federasyonumuz, bağlı olduğu mevzuatlar gereği Business Class bilet alamamaktadır. ABD seyahati öncesinde, 17.05.2024 tarihinde, kafilemizin seyahat listesi yazılı ve şifahen THY ile paylaşılmış ve özellikle kabin yükseltme (upgrade) konusunda destek istenmiştir.

THY'nin Yanıtı: THY, talebimize istinaden, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun tüm faaliyetlerine yönelik bir sene içerisinde yalnızca 20 kişi için uçak müsaitliğine göre kabin yükseltme hakkı olduğunu ve bu işlemin uçuş öncesi müsaitlik durumuna göre gerçekleştirilebileceğini bildirmiştir. Takımımızın 26.05.2024 tarihindeki uçuşunda, takım kafilemizden hiç kimse kabin yükseltme hakkından faydalanamamıştır.

Sözleşme Detayları: THY ile federasyonumuz arasındaki sözleşme barter sözleşme kapsamındadır ve maddi ödeme içermemektedir. Sözleşmedeki tüm haklar federasyonumuzun faaliyetlerinde uçak bileti olarak kullanılmaktadır.

Sonuç: Bahsi geçen uçuşta hiçbir bilete kabin yükseltme (upgrade) işlemi yapılmamış, listemiz Türk Hava Yolları yetkililerince yapılan açıklamaların aksine, elektronik postalarla sabit olduğu üzere, 17.05.2024 tarihinde Türk Hava Yolları yetkilileri ile paylaşılmıştır. Gerçeğe aykırı yapılan açıklamaları kabul etmek mümkün değildir.

Saygılarımızla, Türkiye Voleybol Federasyonu

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de

 #TürkiyeVoleybolFederasyonu #MilliTakım #THY #FIVBKadınlarMilletlerLigi #KamuoyuDuyurusu #ABD #BusinessClass #KabinYükseltme #BarterSözleşme

Editör: Haber Merkezi