Filistin kökenli uluslararası model Bella Hadid , 11 yaşındaki Filistinli çocuk rapçi Abd al-Rahman al-Shanti'nin İsrail medyası ve popüler çevreler arasında paylaştığı bir paylaşımla İsraillileri yine kızdırdı.

Bella Hadid'de Başbakan Benjamin Netanyahu için bir trompet olarak kabul edilen 23 yıllık "Israel Today" gazetesini taşıdı ve "bubi tuzağı" ilanını yayınladığını ve "tarafsız bir konum" yerine Filistin tarafının yanında yer aldığını iddia ederek, takipçilerine ve hayranlarına hangi tarafta olduğunu hatırlattı.

Gazete, Bella Hadid'in, geçtiğimiz Mayıs ayında İsrail işgaline karşı daha önce Instagram uygulama broşürlerinde yayınlamış olduğu uluslararası modelin kız kardeşi, eşi İngiliz şarkıcı Zane Malik ve modelin kız kardeşi ve şarkıcı Anwar Hadid ile birlikte bebek bekleyen yıldız Gigi Hadid olduğunu hatırlattı. Bella Mark'ın realite şov yıldızı Julinda Foster ve Nasıralı milyarder Filistin kökenli Muhammed Hadid'in kızı olduğunu da belirtti.

Devam edin, gelişin ve gerçeğinizi anlatmaya devam edin.

"Israel Today" kampanyası ve kışkırtması bağlamında Perşembe günü Bella Hadid tarafından izlenen 32,5 milyon kişinin olduğunu söyledi. Ve Bella Hadid, Abd al-Rahman al-Shanti adlı çocuğun yayınlanması hakkında yorum yaparak şunları yazdı: "Devam edin, gelişin ve gerçeğinizi anlatmaya devam edin. Sen seçkin, zeki ve önemlisin ve Filistinli kardeşim olarak seninle gurur duyuyorum."

Binlerce hayran, Shanti'yi "Filistin'i Kurtar" veya "Tanrı sizi korusun" başlığı altında destekleyici paylaşımını paylaştı.

Gazze'de mülteci bir çocuk ve İsrail kuşatması altındaki hayatla ilgili İngilizce videoları sayesinde dünya çapında tanınan rapçi Abdel-Rahman Al-Shanti, bir Rus kanalına verdiği röportajda müzik yoluyla gerçek barış, yaşam gerçekliği ve aşkı aradığını söyledi.

Filistinli Amerikalı model Bella Hadid'in, babasının pasaportu için yayınladığı ve memleketi Filistin'i gösteren bir fotoğrafı sildiği için yaklaşık iki ay önce sosyal paylaşım sitesi "Instagram" a saldırması dikkat çekiyor . Öte yandan İsrailli şüpheliler, Filistinlilere karşı "önyargılı" olması nedeniyle hastalanmasını ve ölmesini diledi ve bazıları onu şu anki dönemdeki görevdeki suçlama ile suçladı: anti-Semitizm.

Hadid, Instagram, babamın Amerikan pasaport fotoğrafını sildi

Hadid, Nasıralı babası Filistinli-Amerikalı emlak yatırımcısı Muhammed Hadid'in pasaportunu memleketi Filistin'i vurgulamak için 48 ülkede gururla sergilemek için Instagram platformunu kullandı. Instagram'ın fotoğrafı neden kaldırdığı belli değil, ancak Hadid platformdan aldığı mesajın ekran görüntüsünü paylaştı, bu da taciz ve zorbalık dahil olmak üzere kullanıcı kurallarının ihlal edildiğini gösteriyor.

Hadid, "Instagram, babamın Amerikan pasaport fotoğrafını çıkardı ve doğum yeri olan Filistin'i aldı." Platform, babasının doğum yeri olan Filistin'deki gururunun nasıl "zorbalık, taciz veya çıplaklık" olarak değerlendirilebileceğini sordu. Kınadı: “Instagram'da Filistinli olmamalı mıyız? Bu benim için zorbalık ”diyerek insanları susturarak tarihi silemeyeceğinizi de ekliyor.

Editör: TE Bilisim