Montaj Fotoğraflar İle Algı Yaratmak İsteyenlere Verilecek En Güzel Yanıt, Seyhan’da Ayrımsız, Birlikte Üreten Yerel Yönetim Olacak

CHP Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, seçim öncesi DEM Parti ziyaretinde çekilen fotoğrafa montajla Abdullah Öcalan'ın eklendiği fotoğrafı dolaşıma sokan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'a sert tepki gösterdi. Fotoğrafın aslı yayınlanınca Saral'ınmontaj fotoğraflı paylaşımı sildiği görüldü.

Türkiye’de özellikle siyasal yaşamda olsun faklı kategorilerde öne çıkan unsurlarla veya kurumlarla ilgili olsun dezenformasyon vazgeçilmeyen bir yöntem olarak karşımıza sık sık çıkmaktadır.

Kişi veya kurumlar teslim alınmak, dizayn edilmek isteniyorsa yalanlar, sahte belgeler, montaj fotoğraf ve videolar gizli bir el tarafından anında farklı mecralardan doğru piyasaya sürülebilmektedir.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, aday olduğu süreçte farklı alanlarda çalışmalar yapmış olması kadar doğal bir şey olamaz.

Tekin, bu çerçevede siyasi partilerle görüşmeler yapmış, sendikaları gezmiş, kurumlarla görüş alış verişinde bulunmuş ve bu çalışmaları daha iyi bir yerel yönetici olabilme adına gerçekleştirmiştir.

Seyhan Belediye Başkanı Tekin, T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Oktay Saral’ın da kendisini hedef alan paylaşımların bazı basın yayın organlarında da yer alması bu alanda ki trollerin seferber olduğu bir linç kampanyası ile karşı karşıya bırakılması bilinçli bir saldırının ürünüdür. 

Toplumsal kutuplaşmayı kışkırtmak, bazı siyasi partiler üzerinde baskılar yapmak, seçilmiş yerel yöneticilerin çalışmalarını sabote etmek, meclis üyelerinin ortak iş yapabilme becerilerini engellemek amacıyla gerçekleştirilen bu tür saldırılar Seyhan Belediyesinin üreten bir belediye olarak çalışmasını engelleyemeyecektir.

Ekran Görüntüsü 2024 04 24 062931

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin montajlı fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'a yanıt verdi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Oktay Saral, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının eklendiği montajlı bir fotoğrafı Twitter hesabında paylaştı ve 'T.C. tabelası asarak şov yapan CHP’nin, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin alçağı, terörist başının fotoğrafının asılı olduğu makamda oturup, DEMleniyorsa başka bir şey söylemeye gerek yok. Bu CHP-DEM ortaklığının değil, CHP-PKK işbirliğinin apaçık resmidir' ifadeleriyle CHP ve DEM Parti'yi hedef aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilen Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, kendisi üzerinden yapılan montajlı iftiraya sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Başdanışman!

1. Fotoğrafın orijinalini paylaşıyorum ki ahlaksızlığınız görülsün.

2. @herkesicinCHP belediyeciliği kimseyi ayırmadan hizmet eder, bunu bilin.

3. Biz dürüstler siz yalancılardan daha cesuruz, unutmayın.

4. Bundan sonra umarım amacı kötü montaj fotoğraflarla bu halkı yanıltma zavallılığına girmezsiniz.

Tekin son olarak, “Eğer iyi amaçlar için kullanılacağının sözünü verirlerse, kendilerini belediyemizin grafik tasarım kurslarına da bekleriz” ifadesini kullandı..

Saygıdeğer: ‘Usta’, basın tarihinin amiral gemisidir Saygıdeğer: ‘Usta’, basın tarihinin amiral gemisidir

Başkan Oya Tekin, AKP’li başdanışmanın paylaştığı fotoğrafın montaj olduğunu ispatlayınca paylaşımını sildi.

Ekran Görüntüsü 2024 04 24 063510

Saral'ın ise gönderiyi sildiği görüldü. CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Tekin'in 17 Ocak'ta paylaştığı DEM Parti Çukurova ilçe başkanlığı ziyareti sırasında çekilen fotoğrafta sadece DEM Parti bayrağı ve eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafı yer alıyor.

Ekran Görüntüsü 2024 04 24 070004

Editör: Haber Merkezi