DEM Parti Adana Kadın Meclisi ve TJA; "Hasta Tutsak Makbule ÖZER Derhal Serbest BIRAKILSIN!" başlıklı basın açıklamasını İnönü Parkında gerçekleştirdi.

DEM Parti Adana Kadın Meclisi ve TJA adına basın açıklamasını DEM PARTİ Adana Kadın Meclisi Sözcüsü Şükran Efetürk okudu.

Efetürk sözlerine şu şekilde devam etti;

Ulus devletlerin tekçi yaklaşımı ve tekelleşen hukukunun geldiği nokta bugün kendisini bir kez daha göstermiştir. Kürt halkına yönelik düşman ceza hukukunu işleten devlet, düşman infaz hukuku ile de yaşam hakkına kasteder noktaya gelmiştir. AKP-MHP iktidarının talimatı altında olan yargı ve yine onunla eş güdümlü çalışan Adli Tıp Kurumu güvenirliliğini yitirmiştir.

82 yaşında olan Makbule ÖZER, 9 Mayıs 2022 tarihinde cezaevine girmiş, 7 Eylül 2022 tarihinde yine aynı Adli Tıp Kurumu tarafından cezaevine kalamaz tespiti sonrası cezasının ertelenmesine karar verilip tahliye edilmiştir. Daha sonra 11 Kasım 2023 tarihinde Adli Tıp Kurumu tarafından R Tipi cezaevinde kalabileceği yönünde karar çıkmıştır. Savcılık tarafından 82 yaşında ve yüzde 61 engeli olan Makbule ÖZER, durumuna ilişkin çelişkili raporlar veren Adli Tıp Kurumu’nun çelişkilerinin giderilmesi istendi ve nihai olarak Makbule ÖZER, dün itibariyle Jandarma tarafından avukatına haber dahi verilmeden Elazığ R Tipi cezaevine gönderilmek üzere evinden alındı. Anadilinde ve özgürlüğüne kavuşmuş bir şekilde sağlık hizmeti alması gereken Makbule ÖZER,   R Tipi cezaevinde alıkonulmuştur. Hanife ARSLAN, Hatice YILDIZ, Besra EROL, Makbule ÖZER ve ismini sayamadığımız birçok hasta tutsaklar ve yine dün gözaltına alınan 71 yaşındaki Torun DİLSİZ şahsında devletin pratiği ahlaki insani ve adil bir yaklaşımdan uzak öç alma amacıyla sergilenen yaklaşımdır.

Whatsapp Image 2024 04 23 At 17.21.38

Bu yaklaşıma karşı toplumsal mücadele örgütlemek, tüm halkların ve inançların görevidir. Alıkonulmak istenen bir halkın varlık mücadelesi ve kadınların direngenliğidir. Dem Parti olarak bizler de hasta tutsaklar özgürlüğüne kavuşuncaya dek mücadelemizi bir kez daha yineliyoruz.

Hasta Tutsak Makbule ÖZER Derhal Serbest BIRAKILSIN!

Hasta Tutsaklara ÖZGÜRLÜK!

İHD İstanbul Şubesi " 12 MART 1971 ASKERİ DARBESİYLE YÜZLEŞME VE HESAPLAŞMA SAĞLANMALIDIR" İHD İstanbul Şubesi " 12 MART 1971 ASKERİ DARBESİYLE YÜZLEŞME VE HESAPLAŞMA SAĞLANMALIDIR"

 

Editör: Haber Merkezi