"Geleceğimizin çocukların ellerinde olduğunu bilerek çocuklarımıza nefes alacakları, eğlenecekleri alanlar açmak zorundayız."

Whatsapp Image 2024 04 22 At 10.38.24

Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu adına Başkan Fatih Toprak etkinlikle ilgili şu bilgileri paylaştı;

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremin üzerinden bir yılın üzerinde bir zaman geçti. Bu depremlerde en fazla zarar gören ve yıkımın yoğun olduğu bölgede Eğitim Sen Adana ve Hatay şubeleri olarak ortak bir çocuk şenliği gerçekleştirdik.

Deprem bölgesinde her şeyin normalleşmiş gibi gösterildiği bölgelerde insanların özellikle çocukların nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu ve hiçbir şeyin normalleşmediğini bizler çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda bir gün dahi olsa çocuklarımızın güzel bir gün geçirmesi ve eğlenmeleri amacı ile etkinlik yapıldı.

Whatsapp Image 2024 04 22 At 10.38.21

EŞİK: Çocuklar susmaz; dinlemeyi öğrenin! EŞİK: Çocuklar susmaz; dinlemeyi öğrenin!

Yapılan çocuk şenliğinde yüz boyama, duvar resimleri yapma, balon patlatma, sandalye kapmaca, su taşıma oyunu, buz kırma oyunu gibi eğlenceli aktivitelerin yanında animatör grubun çocuklarla dans etmesi, balonlar ile şekiller oluşturarak öğrencilerimize dağıtması çocuklarımızın eğlencelerini katlayarak çoğalttı. Her çocuk şenliğinin olmazsa olmazları elbette patlamış mısır ve dondurma dağıtımı ile devam eden sürecin en sonunda katılan tüm çocuklarımıza plastik toplar hediye edildi.

Bizle biliyoruz ki deprem bölgelerinde siyasilerin yansıttığı gibi normalleşen bir hayat yok. Deprem bölgelerinde hala su, barınma sıkıntısı, okula ulaşım sıkıntıları yaşanmakta. Bu yaşanan sıkıntılardan en çok etkilenenler ise her zamanki gibi çocuklarımız. Eğitim Sen olarak öğrencilerimizin sağlıklı, nitelikli bir ortamda, su, barınma, yiyecek ve ulaşım sıkıntısı çekmeden bir hayat sürmesini istiyoruz. Geleceğimizin çocukların ellerinde olduğunu bilerek çocuklarımıza nefes alacakları, eğlenecekleri alanlar açmak zorundayız.

Whatsapp Image 2024 04 22 At 10.38.22

Eğitim Sen Adana ve Hatay şubelerinin ortak düzenlemiş olduğu bu şenlikte Yeniçağ İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenlerine, velilerine ve Eğitim Sen Adana ve Hatay şube üye ve yürütmelerine emekleri için sonsuz teşekkür ederiz. Etkinliğe yaklaşık olarak 400 öğrencimiz velileri ile katılım sağladı. En azından çocuklarımız bir gün de olsa eğlenerek zaman geçirdiler ve yıkıntıların arasında eğlenebilmeyi başardılar.

Eğitim Sen şubeleri olarak depremin izlerini silmeyi amaçladığımız bu etkinlikte görev alan, katılan, katkı sunan tüm dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Whatsapp Image 2024 04 22 At 10.38.23

Editör: Haber Merkezi