"Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak HDP’ye ve Milletin vekiline yapılan bu saldırı ve tehditleri kabul etmediğimizi belirtiyor tüm toplumsal kesimleri Barışa,Demokrasiye ve insan Haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz."

HDP Genel Merkezi Önünde Yaşanılan Provakasyon Nedeniyle Adana’da ki Emek ve Demokrasi Güçleri Heykelli (Düş Yolcuları) Parkta Bir Araya Gelerek Basın Açıklaması Gerçekleştirdi.

Bir çok siyasi parti, sendika ve dernek temsilcilerinin de katıldığı eylemde Emek ve Demokrasi Güçleri adına İHD Adana Şube Başkanı Av. Yakup Ataş basın açıklamasını okudu.

Açılış konuşması öncesi Münir Korkmaz, sonrasında ise Eğitim Sen MYK Yöneticisi Ahmet Karagöz, Yeşil Sol Parti Yöneticisi ve HDP Eş İl Başkanı Mehmet Karakış birer konuşma gerçekleştirdi

Yakup Ataş; “Ülkemizde, siyasal ve toplumsal sorunların çözümü için gerekli olan diyalog ve müzakerelerin askıya alındığı, hukukun, demokrasinin ve İnsan haklarının yok sayıldığı, bilinçli bir şekilde nefret ikliminin yaratıldığı, karanlık birtakım güçlerin ortaya çıktığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına Ataş konuşmasına şu şekilde devam etti;

Uzun bir süredir HDP’ye karşı geliştirilen saldırı dalgası dün (05.05.2022) itibariyle büyük bir provokasyon girişimi ile yeni bir boyut kazanmıştır. Diyarbakır’da Nöbet tutan aileler polisler eşliğinde HDP Genel merkezi önüne getirilmiş, ailelerin çelenk bırakmasından sonra polisler HDP Genel Merkezinin bulunduğu binayı kuşatmış ve provokasyon girişiminde bulunmuşlardır. Provokasyona rağmen sağduyu içinde çaba sarf eden HDP üyeleri, avukatları, merkez yöneticileri saldırıya uğramış ve gözaltına alınmıştır. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Bir polis memurunun “ÇİVİLERİM SENİ” şeklinde tehdidine maruz kalmıştır.

HDP Genel Merkezi önünde, görevi kamu düzenini ve can güvenliğini sağlamak olan polisin bir Milletvekiline “çivilerim seni” şeklindeki tehdit içeren sözlerini kınıyor, Alenen Tehdit söylemlerinde bulunan polis memurları ve arkasındaki karanlık güçler hakkında Adli ve İdari soruşturmaların başlatılmasını talep ediyoruz.

HDP İzmir İl Binasında Deniz Poyraz’ı katleden zihniyet nasıl ki ortak yaşam önündeki en büyük engel ve tehlike ise, dün HDP Genel Merkezi önünde Ayşe Acar Başaran’a “seni çivilerim, çık dışarı” diyen zihniyet de aynı şekilde Tehlikeli ve kabul edilemez bir zihniyettir.

Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan muhalif siyasi partiler ve kişiler, siyasi iktidar tarafından düşmanlık politikalarının hedefine konmakta, bir nefret iklimi yaratılmaktadır. Muhalefette bulunan kim olursa olsun açıkça linç teşebbüsünde uğramakta ve tehdit edilebilmekte , parti çalışanları parti binalarında tehdit edebilmekte ve öldürülebilmektedir.

Anayasanın 68. Maddesine göre Siyasi partiler, demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır.

Bir Milletvekilinin bir polis memuru tarafından alenen tehdit edilmesi Türkiye’de Demokratik siyasal hayatın ortadan kaldırıldığı bir sürece girildiğini Göstermesi nedeniyle oldukça tehlikeli ve endişe vericidir.

Yine Anayasanın 80. Maddesine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün Milleti temsil ederler. Dolayısıyla bu tehdit bir kişiye bir partiye yapılmış bir tehdit değil tüm Türkiye halklarının iradesine yönelik yapılmış bir tehdittir.

Siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin demokrasi, insan hakları ve doğayı savunan; bunun mücadelesini yürütenler olarak, ülkemizde yaşanan ve her geçen gün büyüyen nefret iklimine ve bunun yansıması olarak yaşanan hak ihlallerine karşı artık dur ve yeter denilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’yi yönetenler Anayasal güvence altına alınan temel insan haklarına ve demokratik değerlere saygılı olmalı, Anayasal yükümlülüklerini yerine getirmeli, İnsan hak ve özgürlüklerinin temel esaslarından biri olan siyasi örgütlenme hakkını engellememeliler.

Bu nedenle, üye, yönetici ve çalışanlarına yönelik yargı baskısının yanı sıra Kolluk gücünün, Provokasyon girişimlerini, Tehditlerini ve fiziki saldırılarını demokrasiye ve demokratik siyasete yapılan bir darbe ve Türkiye halklarına yapılmış bir kötülük olarak görüyoruz.

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak HDP’ye ve Milletin vekiline yapılan bu saldırı ve tehditleri kabul etmediğimizi belirtiyor tüm toplumsal kesimleri Barışa,Demokrasiye ve insan Haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. 06.05.2022

Editör: TE Bilisim