İngiltere Futbol Federasyonu, Pazartesi sabahının erken saatlerinde, takımın Pazar günü Euro 2020 finalinde İtalya'ya penaltı atışlarında kaybetmesinin ardından oyuncuların çevrimiçi ırkçı tacizini kınayan bir bildiri yayınladı.

Uzatmaların ardından taraflar 1-1 berabere kaldı ve İtalya , tamamı siyah olan İngiliz oyuncular Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka'nın spot vuruşları kaçırdığı atışları 3-2 kazandı .

Açıklamada, "FA her türlü ayrımcılığı şiddetle kınıyor ve  İngiltere'deki bazı oyuncularımızı sosyal medyada hedef alan çevrimiçi ırkçılıktan dehşete düşüyor  " dedi.

"Böyle iğrenç davranışların ardındaki herhangi birinin takımı takip etmesinin hoş karşılanmadığını netleştiremezdik.

Sorumlu herkes için mümkün olan en ağır cezaları vermeye çağırırken, etkilenen oyuncuları desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

İngiltere ekibi de sosyal medya üzerinden oyuncularına yönelik tacizi kınayan bir bildiri yayınladı.

Ekip, "Bu yaz forması için her şeyini veren kadromuzdan bazılarının bu akşamki maçtan sonra çevrimiçi olarak ayrımcı tacize maruz kalmasından tiksiniyoruz" dedi.

İngiliz polisi, gönderileri araştıracaklarını söyledi.

Metropolitan Polisi, "#Euro2020 finalinin ardından futbolculara yönelik bir dizi saldırgan ve ırkçı sosyal medya yorumunun farkındayız."

"Bu suistimal kesinlikle kabul edilemez, hoş görülmeyecek ve soruşturulacaktır."

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, sosyal medya şirketlerine bu tür içerikleri platformlarından kaldırmaları çağrısında bulundu.

Khan bir tweet'te, "Gördüğümüz iğrenç çevrimiçi istismarın sorumluları hesap vermeli ve sosyal medya şirketlerinin bu nefreti ortadan kaldırmak ve önlemek için derhal harekete geçmesi gerekiyor" dedi.

Editör: TE Bilisim