İsrail, Gazze'den iki rehinenin kurtarıldığını söylüyor; Refah'taki saldırılarda en az 37 kişi öldü.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Refah'ta iki rehineyi kurtardığını açıkladı. Bu arada yerel sağlık yetkilileri, İsrail'in güneydeki şehre yönelik saldırılarında en az 37 kişinin öldüğünü ve düzinelerce kişinin yaralandığını söyledi.

Hamas, İsrail'in Refah'a saldırısının 'soykırım savaşının' devamı olduğunu iddia etti

Hamas, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırısının, Filistin halkına karşı yürüttüğü "soykırım savaşının" ve zorla yerinden edilme girişimlerinin devamı olduğunu iddia etti.

Başbakan Binyamin Netanyahu, Hamas'a karşı savaşı kazanmak için şehre asker göndermenin gerekli olduğunu söyledi.

Başbakanlık ofisi, orduya şehri boşaltmak ve orada konuşlandırıldığını söylediği dört Hamas taburunu yok etmek için bir plan geliştirmesi emrini verdiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e sivilleri korumaya yönelik inandırıcı bir plan olmadan şehre saldırmamasını söylerken, yardım kuruluşları da saldırının felaket olacağını söyledi.

Refah, İsrail'in askeri saldırılarıyla harap edilen bir yerleşim bölgesindeki nispeten güvenli son alandır.

İsrail, Gazze'den iki rehinenin kurtarıldığını duyurdu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde iki rehineyi kurtardığını duyurdu.

Ekran Görüntüsü 2024 02 12 085341Söz konusu kişilerin 60 yaşındaki Fernando Simon Marman ve 70 yaşındaki Louis Har olduğu belirtildi.

İsrail ordusu, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Shin Bet güvenlik servisi ve Refah'taki Özel Polis Birimi'nin ortak operasyonuyla iki kişinin serbest bırakıldığını söyledi.

İsrail askeri sözcüsü Yarbay Richard Hecht, "Çok karmaşık bir operasyondu" dedi.

"Bu operasyon üzerinde uzun zamandır çalışıyorduk. Uygun koşulları bekliyorduk."

Yarbay Hecht, rehinelerin baskın sırasında patlayıcı maddeyle delinmiş bir binanın ikinci katında tutulduğunu ve çevredeki binalarla yoğun silah sesleri duyulduğunu söyledi.

Güçlerin çıkarılması için hava saldırısı gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Filistinli yetkililere göre baskında insanlar öldürüldü.

Her iki kişi İsrail-Hamas savaşını başlatan 7 Ekim sınır ötesi saldırısında Hamas militanları tarafından Kibbutz Nir Yizhak'tan kaçırılmıştı.

Kurtarma operasyonu güneydeki sınır kasabası Refah'ta gerçekleşti.

Ordu, her iki adamın da sağlık durumlarının iyi olduğunu ve İsrail'deki bir hastaneye kaldırıldığını söyledi.

İsrail'in Hamas'ın esaretinde olduğunu söylediği 136 rehine arasında yer alıyorlar.

Refah'taki 'şiddetli' saldırılarda en az 37 kişi öldü

Yerel sağlık yetkilileri, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda 37 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını söyledi.

Kudüs Gücü komutanlarının ölümleri Devrim Muhafızları'nın kamuoyundaki imajını ve güvenini zedeledi mi? Kudüs Gücü komutanlarının ölümleri Devrim Muhafızları'nın kamuoyundaki imajını ve güvenini zedeledi mi?

Filistin Kızılayı saldırıları "şiddet" olarak nitelendirirken, bazıları İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmasından korkuyor.

Bölge sakinleri Reuters haber ajansına, iki cami ve çok sayıda evin vurulduğunu söyledi.

Rafa'daki Associated Press muhabiri, saldırıların bazı ölü ve yaralıların götürüldüğü Kuveyt Hastanesi yakınında gerçekleştiğini söyledi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada Pazartesi günü erken saatlerde Gazze'nin güneyine bir dizi saldırı düzenlediğini söyledi.

Hedefler hakkında ayrıntılı bilgi verilmeden veya potansiyel hasar veya can kaybı değerlendirilmeden saldırıların artık tamamlandığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi