Kanun ve düzen, Biden ve Harris

Yıllardır Birleşik Devletler'deki başkanlık seçimlerinde herkese oy verebilmeyi talep ediyordum, çünkü ilk dünya gücü olarak, ekonomik, kültürel ve askeri açılardan açık bir emperyal görevle, metropolde ne olursa olsun bizi etkiler. Bunun mümkün olmadığını biliyorum, ancak küreselleşme hakkında çok fazla konuşulduğu için olması gerekiyor ve sonra gerçekten küresel olarak belirleyici olan konuları yönetmediği ortaya çıkıyor.

3 Kasım günü özellikle herkes için belirleyicidir. Evrensel salgını ortadan kaldırma ve küresel yeniden yapılanmayı yönetme çabasında, Amerika Birleşik Devletleri'nde, huysuz ve cahil bir neo-faşistin elinde değil, derli toplu bir şekilde demokratik olan bir başkan ve hükümetin olması çok önemli olduğu için.

İstikrar ve dünya barışını riske atan

Trump anketlere karşı ezik vermek, Biden, maskeyi çıkarmaya karar verdi - antivirüs maskesi asla takmadı - ve siyahlara karşı ırkçılık ve polis şiddeti için özür dileyen, en kötü yabancı düşmanı, homofobik ve anti-feminist tiklerini yeniden başlatarak, Çin'i hiçbir dayanağı olmadan suçladığı virüsün, altı milyonu enfekte ve yaklaşık 200.000 kurbanı olan bir ülkede, Kuzey Amerika toplumunu harap eden ve bir çocuğa veya ergene neden olan büyük kalibreli yerli silahların enfeksiyonunu arttıran şiddeti, Orta Doğu'da istikrar ve dünya barışını riske atan intihar politikalarıyla, aşırı sağ parti ve hareketleri imaj ve benzerliklerinde açık bir şekilde destekleyerek, güçlü bir tüfekle veya katliam üretmenin patolojik zevki için öldürebilir, Avrupa Birliği’ni istikrarsızlaştırma ve dağıtma amacı ile ... Hala mı?

Bu delilik dizisi, alaycı ve hesaplı saçmalık, Trump tarafından kampanyasının parolasında özetleniyor: "Kanun ve düzen." Ve bununla, en geri zekalı ve gerici seçmenleri, sözde derin Amerika'yı terörize ettikten sonra baştan çıkarmayı umuyor. Kanundan, kurumsal zorunluluklardan kopuk, hafızası veya geleceği olmayan veya her ne pahasına olursa olsun iktidarı kullanmaktan daha fazla projeye sahip olmayan, toplumu bölen ve sistematik olarak ulusal ve dünya düzeyinde düzensizliğe neden olan bir adam.

En komik, trajik ve aynı zamanda alaycı, yani Trump suçluyor Biden bir olmanın Truva atı sosyalist ve komünist aşırılık, bu deli adama göre Amerikan Demokrat Partisi'nin olmadığıdır.

Sol kanadın referansı Kamala Harris 

Kuzey Amerika ve Avrupa siyasi resmi arasındaki bağlamsal mesafe kurtarıldığında, Demokrat Parti bazı sektörlerinde merkezde, merkez solda veya solda olacaktır. Joe Biden sağ kanatta. Sol kanattaki yerleşimini telafi etmek için Obama'nın başkan yardımcısıydı. Aynı denge oyunu ile Joe Biden, adaylığa sol kanadın mükemmel bir referansı olan Kamala Harris eşlik ediyor. Trump'ın histerik ve yalancı kampanyasıyla karşı karşıya kalan Joe Biden, Bayan Merkel'in Avrupa'da temsil ettiği şeye Pedro Sánchez'in temsil ettiğinden daha yakın olacaktı. Umarım Bayan Merkel burada olduğu gibi Biden de radikal bir anti-faşisttir.

Ve iki veri ekliyorum. 2016'da Demokrat aday Hillary Clinton, bu Trump'ı yaklaşık üç milyon oyluk bir farkla doğrudan halk oylamasıyla kazandı. On iki milyon üyeye sahip ABD sendika merkezi AFL-CIO, Obama için olduğu gibi Biden / Harrris'i de tam destekleyecek şekilde seferber edildi.

MANUEL ZAGUİRRE . USO eski Genel Sekreteri ve PSC üyesi

Editör: TE Bilisim