Projenin yürütücüsü öğretmenler adına Nuran Demir Karaman tarafından yapılan açıklamada; "100.Yılında Her Sınıf 100 Ağaç Dikiyor Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye’mizin iklim kriziyle mücadelesine ortak olmak ve kalıcı yeşil miras bırakmak amacıyla 81 ilde katılımcı sınıfların yüzer ağaç dikmelerini böylece hem ağaç dikme sevgisi ve becerisi kazandırmayı hem de ulusal farkındalık yaratmayı hedefleyerek kurduğumuz ‘’100. YILDA HER SINIF 100 AĞAÇ DİKİYOR’’ eTwinning sosyal sorumluluk projesidir." ifadeleri kullanıldı.

Projeyi temsilen Adana'dan Bahçelievler İlkokulu, Gazi Paşa İlkokulu, Havutlu Ilkokulu katılım sağladı. 

Etkinliğe Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, Şube Müdürleri ve projeye katılan okullar katılarak Etem kuzucu İlkokulu bahcesinde ağaç dikimi gerçekleştirdiler.

WhatsApp Görsel 2023-10-27 saat 17.42.24_d4f56bef

Karaman açıklamaya şu şekilde devam edildi;

eTwinning’de olsun olmasın her ilden her kademeden her seviyede ve özellikte öğrencinin iklim ve su krizi farkındalığı amacıyla ağaç dikerek çözüm ortağı olmalarını sağlamak isteyen tüm öğretmenlerimiz projemize davetlidir

Türkiye'nin 81 ilinde bulunan katılımcı öğretmenler veya okullar Orman İşletme Müdürlükleriyle işbirliği yaparak fidan ve alan temini üzerinde çalıştılar. Öğrenciler, veliler ve öğretmenleri rehberliğinde proje kapsamında yüzer fidan dikerek iklim ve su kriziyle ilgili çeşitli çalışmalarla destekleyerek Ekim ayında başlayacak projeyi 31 Aralık'ta tamamlayacaklar.

WhatsApp Görsel 2023-10-27 saat 17.42.23_ccc366c3

Bu bir 100. Yıl eTwinning sosyal sorumluluk projesidir

Proje etkinlikleri Cumhuriyet Bayramı haftasında gerçekleştirilecek

İl veya ilçe bazında organize olup o ilde veya ilçede aynı gün aynı saatte hep birlikte ağaç dikimi yapılırsa daha güçlü farkındalık yaratabiliriz.             

Önemli olan 23-24-25-26-27-28-29 Ekim tarihlerinde yani Cumhuriyet Bayramı haftasında bu özel ve anlamlı etkinliğe imza atarak EĞİTİMDE İYİ ÖRNEK OLMAK.

Dünya'da belki de ilk kez bir ülkenin tüm okullarında veya sınıflarında öğrencilerin hep birlikte katılımıyla aynı anda ağaç dikilecek. Böylece Dünya iklim ve su krizinden en çok zarar görecek olan çocukların gençlerin pozitif tepkisiyle yüzleşerek çözüm için büyüklerin daha ciddi önlemler almasına önemli bir ivme kazandırılacaktır.

WhatsApp Görsel 2023-10-27 saat 17.42.23_aa6bbd74

Projeye katılan okul veya sınıflar gezi planlarını yaparak okul servisleriyle etkinlik alanına gidip dikimlerini gerçekleştirip döneceklerdir.

İsteyen okul veya öğretmenlerimiz de hem kendi okul flamalarını hem de dijital baskı yapan yerlerde bir metreye üç buçuk metrelik kağıt pankarta projenin adını bastırıp iki tarafına çubuklar takarak dikim alanında resim ve video çekimleri için kullanabilirler

Nice yüzyıllara yüzyılın cumhuriyet

Editör: Haber Merkezi