ŞAM, Suriye – İki milyon doz Oral Kolera Aşısı (OCV) taşıyan kamyonlar Şam, Suriye'ye ulaştı.

Salgının ilan edildiği 10 Eylül'den bu yana, tüm valiliklerde on binlerce şüpheli akut sulu ishal (AWD) vakası bildirildi.

"Hem yetişkinler hem de çocuklar hastalığa yakalanma riski altındadır, ancak çocuklar genellikle ciddi hastalık ve ölümün yükünü taşırlar. UNICEF Suriye Temsilcisi Ghada Kachachi, “Suriye'de vakalar bildirilmeye devam ettiği için aşıların zamanında tedarik edilmesi ve teslim edilmesi UNICEF için en önemli önceliktir” dedi.

Aşılar, 4 Aralık'ta başlayacak olan ve Halep, Rakka, Haseke ve Deyrizor gibi vilayetlerdeki savunmasız insanlara ulaşmak için başlayacak bir aşılama kampanyasında kullanılacak.

“Kolera, nüfusun sağlığını etkileyen ve halk sağlığı sistemlerine önemli maliyetler getiren bir halk sağlığı tehdididir. Kolera aşısının gelişi, sahadaki tüm ortakların kolera yayılmasını engellemek ve ülke çapında ihtiyacı olan tüm Suriyelilerin sağlığını korumak, geliştirmek ve güvence altına almak için insani sağlık müdahalesini geliştirmek için ortak çabalarını yansıtıyor” dedi. , DSÖ Suriye Temsilcisi.

Dr Shankiti, "Bu aşılar kapsamlı bir müdahalenin parçası ve salgını durdurmak için su şebekelerini iyileştirmeye, halk arasında farkındalığı artırmaya ve etkilenen hastalara tedavi sağlamaya yönelik ortak çabalarımızı sürdürdüğümüzden emin olmalıyız" diye ekledi.

DSÖ ve UNICEF, sağlık bakanlığıyla birlikte salgını kontrol altına almak için çok sektörlü bir yaklaşım uyguluyor. Ajanslar, etkilenen illerde kritik su, hijyen ve sanitasyon (WASH) ve sağlık malzemeleri, müdahale hizmetleri ve uzmanlığı seferber ediyor. Bu, evde su arıtımı için hızlı teşhis testleri ve tabletler dahil olmak üzere kolera tedavi kitleri ve malzemelerinin sağlanmasını içerir. UNICEF, hastalığın yayılmasını önlemek ve frenlemek için evsel su kaynaklarında klor dozajını ve konsantrasyonunu artırmak için sodyum hipoklorit dağıtımını desteklemektedir. UNICEF, koleranın nedenleri, semptomları ve önlenmesine ilişkin seçilmiş medya ve diyaloglar, kapı kapı ziyaretler ve önemli mesajlar yoluyla toplulukları bir araya getirmektedir.

DSÖ, yüksek riskli alanlarda su kalitesini sürekli olarak izlemek, sağlık tesislerinde ve topluluk düzeylerinde yüksek riskli alanlarda kolera sürveyansını geliştirmek ve laboratuvar kapasitelerini güçlendirmek için çalışmaktadır. DSÖ, UNICEF ve sağlık ortakları ayrıca oral rehidrasyon noktaları ve ishal tedavi merkezlerinin kurulmasını desteklemiştir ve tüm topluluklara hizmet verilmesini sağlamak için kolera tedavi hizmetlerinin birinci basamak sağlık hizmetleri düzeyine genişletilmesi de dahil olmak üzere kolera vaka yönetimine yönelik ulusal kapasiteleri artırmaya çalışmaktadır.

Temsilci Kachachi, "Hepimiz bu salgına acilen yanıt vermek için çalışırken, savunmasız çocukların ve ailelerin çok ihtiyaç duyduğu temel hizmetleri destekleyen sağlık ve WASH sistemlerine yatırım yapmamız da aynı derecede önemlidir" diye ekledi.

Editör: Güven BOĞA