6 Şubat’taki depremde yıkılan ve 96 kişinin yaşamını yitirdiği Hasan Alpargün Apartmanı'nın davasında dosyanın teknik yönü ile incelenmesi için Konya Teknik Üniversitesi bilirkişi seçildi.

1 Mayıs’ta Konya Teknik Üniversite önünde bir araya gelen ölenlerin yakınları, üniversiteye güvenlerinin tam olduğunu, davada çıkacak kararın depremin yalnızca kader değil, ihmali olanların cezasız kalmayacağının bir kültür haline geldiği ülke inşasına katkı olacağına inandıklarını söyledi.

Konya Teknik Üniversite önünde depremzedelerin yakınları Tuğba Şık, Gizem Çetin ve Avukat Beşir Ekinci birer konuşma gerçekleştirdiler.

CHP Genel Başkanı: Kobani Davası Siyasi Bir Dava CHP Genel Başkanı: Kobani Davası Siyasi Bir Dava

Av. Ekinci tarafından konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı;

Değerli basın emekçisi arkadaşlarımızın 1 Mayıs işçi bayramını kutluyoruz. Dünya işçi bayramını kutlarken biz depremde yakınlarını kaybedenler olarak yine adalet peşindeyiz.  Adana’daki enkazının altında kaldığımız Hasan alpargün apartmanı davasında dosyanın teknik yönü ile incelenmesi için ülkemizin güzide üniversitelerinden olan Konya üniversitesi mahkeme tarafından bilirkişi olarak seçilmiştir.

Biz yankınlarını kaybeden aileler olarak bağımsız, tarafsız ve bilimden yana olan üniversitemize güvenimiz tamdır. Bu gün dosyamızda bilirkişi olarak mahkemeye teknik inceleme yapacak bilim insanlarımız aslında ülkemizin depremde ölmenin yalnızca kader olmadığını, yapı sahibinin ve idari denetmenlerin sorumluluğunu ortaya koyacağı tespitler ile Adana’da yüzbinlerce bina varken neden 11 binanın yıkıldığını ve bunda kullanılan kum, çimento ve demir gibi malzemelerin kalitesi ve bina yapım tekniği açısından bilimsel yöntemlerden nasıl uzaklaşıldığının tespitini yapacağından kuşkumuz yoktur. Bizim davamızın peşini bırakmamamızın tek amacı Hasan Alpargün ün cezalandırması değildir. Bu davadan çıkacak örnek karar ile ülkemize bir miras bırakmayı, depremin yalnızca kader değil ihmali olanların cezasız kalmayacağının bir kültür haline geldiği ülke inşasına bir katkı olacağına inanıyoruz
 

Editör: Haber Merkezi