Dünyayı ve ülkemizi saran pandeminin ve teknolojinin kıskacında sıkışıp kalan çocuklarımızın yetenek ve hayal güçlerini ortaya çıkaracak bir şeyler yapmak gerekiyordu.

Ülkemizde edebi yetenekleri keşfedilmemiş, farkedilmeyi bekleyen nice öğrenciler var.

''Masal Benim Yazar Benim'' Proje Ekibinden Açıklama;

Ekip çalışmalarını şu şekilde açıklıyor;

Tanzimat döneminden sonra ülkemizde toplumu etkileyen farkındalık oluşturan evlerde anne babalardan tutunda herkesi okuma heyecanına iten yazarlar ve eserler çok ama çok azaldı.

Günümüzde ise Avrupa'da yazar ve eserleri çokken bizde geriledi. Teknoloji ve sosyal medya ile ömrünü tüketen üretim, çaba ve kendini geliştirmeden uzak bir nesil oluştu. İşte projemiz tam da bu noktada devreye girdi.

7 il, 6 bölge, 9 öğretmenle bir proje başlattık. Çocuklara masalların büyülü dünyasında “Uçan Halı” gibi gökyüzünde uçma imkanı sağlayacak “Masal Benim Yazar Benim “ e Twinning projesini ürettik.

Dünyayı daha yaşanır kılmak, hayal gücünü ve potansiyel enerjisini verimli alanlara kullanan çocuklar yetiştirmekle mümkün…

Dünyanın ufkunu değiştiren de üreten, kaliteli yazarlar, bilim insanları, düşünürler olmamış mıdır? Masal Benim Yazar Benim projesinin paydaşları da öğrencilerinin bu gücünü projeleriyle göstermek istiyor.

Özgün masal kitaplarını oluşturmak, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak, geleceğin Eflatun Cem Günay, Pertev Nail Boratav gibi gerçek masal yazarlarını yetiştirmek için bir araya geldiler.

Aralık 4.haftadan başlayan masal eğitimleri hızla devam ediyor. Her hafta bir yazarla ve alanında yetenekli konuklarla proje öğrencilerini buluşturarak yazarlık alanında da eğitimler verecek.

Masal alanında yetişen öğrenciler, yazarlık alanında eğitim alarak kendi özgün orijinal eserlerini üretmeye başlayacak. Her eve giren 7 den 70 e her kesimin okuyup ruhunda farkındalıklar oluşturan bir dev masal kitabı oluşturulacak.

Projede çocukların, ahlak, kültür ve değer yargılarının temellerini erken yaşlarda inşa etmek ,yazım dilini geliştirmek, kurgu tekniklerini yetkinleştirmek için tüm eğitimler verilmeye başlandı..

96 proje öğrencisi ortak aktiviteler düzenliyor, masalları tanıyor, okuyor ve masal yazma becerisi geliştiriyor.

Proje ortakları olan Balıkesir, Adana, Ankara, Bursa, Hakkari, Samsun, Kocaeli olmak üzere 6 coğrafi bölge okullarında proje çalışmaları sürüyor.

Tüm çalışmalar takım ruhu ile birlik beraberlik iletişim ve işbirliği içinde devam ediyor.

Okumak gözler açık hayal kurmaktır, yazmak ise hayalleri gerçekleştirmektir.

Proje öğrencilerine hep söylediğimiz bir söz var ‘hayalleriniz büyük olsun, inanın ve çok çalışın gerisi arkanızdan koşarak gelir.

Velileri, öğrencileri, yöneticileri ile harika bir takım olan ''Masal Benim Yazar Benim'' proje ekibinin hedefleri büyük, gece gündüz çalışıyorlar. Projenin hedefini şu cümle ile özetliyorlar: ”Hayal kurmayı asla bırakmayın ve unutmayın ki masal olması gerçek olmayacağı anlamına gelmez.”

Habere Güven olarak projeyi,  Seyhan Dağlıoğlu Mah. Bahçelievler İlkokulunda 4. sınıf öğretmeni olarak görev yapan Nuran Demir Karaman’a sorduk:

Karaman kendisinin de içinde yer aldığı projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı;

Okulumuz göç etmiş ve parçalanmış aile çocuklarından oluşuyor. Ben 23 yıllık meslek hayatımda hep Van, Urfa ve Adana da bu tür okullarda çalıştım ve aile yapılarını kendimde Muşlu olduğum için iyi biliyorum.

Projeyle  amacımız bu çocukların yüreğine dokunmak, aileleriyle yakın ilişki kurmak, onların yeteneklerini açığa çıkarıp geliştirmek ve geleceğin aydın yazarlarını yetiştirmektir.

Projemizin adı ''Masal Benim Yazar Benim'' 

Proje için 6 Bölge 7 il ve 9 okuldan öğretmenler bir araya geldik. Projenin kurucusu Balıkesir Havran'dan Betül Seher Kılnamazdır.

Masal benim yazar benim eTwinning projesi ile geleceğin genç yazar adayları, keşfediliyor, eğitiliyor, yazarlarla buluşuyor. Çocuklarımıza önce 4 hafta 'Masal nasıl yazılır?' eğitimi verdik. 

Projeye, Türkiye'nin 6 bölge 7 il ve 9 okulundan katılan yetenekli 95 öğrenci kendi masallarını, masal formatında yazmaya başlayarak katıldı. Proje sonunda tüm öğrencilerin masalları kitap haline getirilip proje sonlandırılacak.

Proje de yer alan öğretmenler, Balıkesir Havran Seyit onbaşı ilkokulundan Betül seher Kılnamaz, Adana Bahçelievler ilkokulundan Nuran Demir Karaman, Kocaeli Çayır ova Mehmet Akif ilkokulundan Aysun Kurt katman, Hakkari Yüksekova 50.Yıl ilkokulundan İshak Göç, Balıkesir Edremit Salih Korkut Budaras İlkokulundan Neslihan Ünver, Bursa Büyükşehir Belediyesi Zafer Atıcılar Ortaokulundan Öznur Özkul Cengiz, Samsun Tekkeköy Lütfiye Dr. Kenan Yılmaz İlkokulundan Esra Boztepe, Balıkesir Havran Kalabak ortaokulundan Gürkan İnçamur, Ankara Mamak Ege ilkokulundan Eymen Ölçer Durulmuştur.

Projede her hafta sonu bir  yazarla çevrimiçi ortamda bir araya gelen öğrenciler yazarlığa dair merak ettikleri sorulara cevap bulurken aynı zamanda da yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor. Proje çalışmaları birlik beraberlik ve iş birliği içinde Türkiye'nin 6 coğrafi bölgesinde aktif bir şekilde yürütülüyor.

Şimdiye kadar buluşulan yazarlar Güliz Sütçü, Gülçin Ahıska, Zeynep Birsin, Filiz Çiçek, Hasan Topdemir, Onur Alan ,Semih Şay, Sinan Yaşar, Özgür Özgülgün'dür.

proje web.:mslbnm.blogspot.com/masal  ''Masal benim yazar benim'' facebook sayfamız

Editör: TE Bilisim