Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve ABD Başkanı Joe Biden, Washington'daki görüşmelerin ardından yaptıkları ortak açıklamada, AB ve ABD'nin yaptırımların aşılmasını ve üçüncü ülkeler tarafından Rusya'ya verilen desteği önlemek için ek önlemler almayı planladığını söyledi.

"Yaptırımlarımızı ve ihracat kontrollerimizi aktif bir şekilde uygulamak ve yaptırımların aşılmasını durdurmak ve caydırmak için ortak çalışmalarımızı derinleştiriyoruz, buna Rusya'nın savaş makinesini destekleyebilecek tüm kaynaklara erişimini engelleme yetkisini genişletmek de dahil."

Bu çalışma kapsamında ABD ve AB'nin "Rus savaşına dünyanın neresinde olursa olsun desteğini durdurmak için dünyanın üçüncü ülkelerinden ek aktörlere karşı yeni adımlar attığı" kaydedildi.

Resim

Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabındna yaptığı paylaşımlarda şu ifadelre yer verdi. "Şirketlerimize ve ekonomilerimize yönelik baskılara karşı ikili işbirliğimizi artıracağız. Giden yatırımlar da dahil olmak üzere stratejik yatırım ve ihracat kontrollerimizi daha da uyumlu hale getirmek için çalışacağız. Ekonomik güvenlik konusundaki bu çalışma, G7  Zirvesi'ni de besleyecektir." dedi

Resim

Batı, Ukrayna üzerinden Rusya üzerindeki yaptırım baskısını artırdı, bu da Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde elektrik, yakıt ve gıda fiyatlarının yükselmesine yol açtı . Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce Rusya'yı çevreleme ve zayıflatma politikasının Batı'nın uzun vadeli bir stratejisi olduğunu ve yaptırımların tüm küresel ekonomiye ciddi bir darbe indirdiğini belirtmişti. Ona göre Batı'nın asıl amacı milyonlarca insanın hayatını daha da kötüleştirmektir. Rusya Federasyonu, Batı'nın kendisi için yarattığı tüm sorunları Rusya'nın çözeceğini defalarca ifade etti.

Editör: Haber Merkezi