Polis, ABD'nin Virginia eyaletinin Richmond kentinde bir lise mezuniyet töreninden sonra kalabalığa ateş açarak dört tabancalı bir kişinin iki kişiyi öldürdüğünü ve beş kişiyi de yaraladığını söyledi.

Polis, Salı günü Virginia Commonwealth Üniversitesi kampüsünün bitişiğindeki mezuniyet töreninin yapıldığı bir tiyatronun yakınında meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili olarak 19 yaşındaki bir zanlıyı tutukladıklarını söyledi.

Richmond Polis Şefi Rick Edwards bir basın toplantısında, şüphelinin diğer suçlara ek olarak iki kez ikinci derece cinayetle suçlanacağını söyledi.

Edwards, saldırganın davranışını "iğrenç ve korkakça" olarak nitelendirdi, çünkü anlaşmazlığı yalnızca bir kişiyle ilgili gibi görünüyordu.

Edwards, ölenlerin 18 ve 36 yaşlarındaki erkekler olduğunu söyledi.

Edwards, zanlının olay yerinden yaya olarak kaçtığını ve üçü ateşlenmiş olabilecek dört tabancayla birlikte yakalandığını belirterek, soruşturmanın kesinleşmek için henüz çok erken olduğunu vurguladı.

Richmond Devlet Okulları, internet sitesindeki bir mesajda, çekimin Huguenot Lisesi mezuniyet töreninin ardından tiyatronun karşısında ve üniversite kampüsünün bitişiğindeki Monroe Park'ta gerçekleştiğini söyledi.

Richmond Devlet Okulları Müfettişi Jason Kamras, mezuniyet töreninin sona erdiğini ve yeni mezunların dışarıda aileleri ve arkadaşlarıyla fotoğraf çektirdiklerini söyledi.

Edwards, "Böyle bir kalabalığa sahip olduğunuzda, masum insanlar kargaşaya kapılacak ve bugün olan da buydu" dedi.

ABD, okullar, alışveriş merkezleri ve kiliseler gibi halka açık yerlerde kitlesel silahlı saldırılara alıştı.

Editör: Haber Merkezi