Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin, mahkemenin hukuka uygun kararı doğrultusunda ayağındaki kelepçe kaldırıldı. Tutdere, kendisine yönelik haksız ve hukuksuz uygulamanın sona erdiğini belirterek, halkına teşekkürlerini iletti.

Başkan Tutdere yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin vicdanı başından beri bu haksızlığı kabul etmedi. Bir hukukçu olarak bu yanlıştan dönüleceğine inanıyordum. Şimdi en kısa sürede Adıyaman halkının bizlere emanet ettiği görevimize dönerek, kaldığımız yerden hizmet etmeye devam etmeyi arzu ediyorum” dedi.

Bursa’da istihdama güçlü destek
Bursa’da istihdama güçlü destek
İçeriği Görüntüle

6 Şubat depremi sonrası yaraların sarılması için halkıyla ve ekibiyle birlikte büyük bir özveriyle çalıştıklarını hatırlatan Tutdere, bu sürecin engellenmesinin hem kendisi hem de halk için büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.

Tutdere, desteklerini her zaman hissettiği siyasetçilerden, meslektaşlarına ve hemşehrilerine teşekkürlerini sunarak, “Başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel olmak üzere, tüm milletvekillerimize, farklı siyasi görüşlerden dostlarımıza ve emeği geçen avukatlarımıza minnettarım” diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı, “Demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün korunması için mücadelemiz sürecek. İnşallah milletin iradesiyle seçilen tüm belediye başkanlarımızın ve adalet bekleyen herkesin özgürlüklerine kavuşacağı günler yakındır” dedi.

Muhabir: Güven BOĞA