Adana Alevi Platformu adına ortak açıklama yapan Cafer Boyraz, 10 Aralık’ta yapılacak mitinge Adana’dan doğru katılacaklarını ifade etti.

Ekran görüntüsü 2023-12-09 114128

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi; Basın özgürlüğüne yönelik baskılara son! İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi; Basın özgürlüğüne yönelik baskılara son!

Boyraz, toplumun her kesiminden yurttaşları beklediklerini belirterek “AKP her geçen gün yeni politikalarla bu ülkede yaşamımızı daha da zorlaştırıyor. Bizler Adana Alevi Platformu olarak bu mitingi laik eğitim başta olmak üzere, insanca yaşam ve demokratik bir ülke şiarıyla gerçekleştireceğiz. Bu topraklarda farklı inanç mensuplarının, inanmayanların yok sayıldığı ve tek tip dini eğitimin yaygınlaştığı dönemde laik ve bilimsel eğitimin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için Türkiye’nin her ilinden doğru mitinge katılacağız.

WhatsApp Image 2023-12-09 at 11.39.32

"AKP iktidarı döneminde İmam Hatip okullarının sayısında ki artış toplumun yöneliminin nasıl değiştirmek istediklerinin de göstergesi oldu. Fakat bu okullara yeterince ilgi olmayınca okulların tümünü İmam Hatip’e çevirdiler. Bizler her platformda olduğu gibi 10 Aralık mitinginde de Laik eğitim ısrarımızı tekrar dile getireceğiz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz bu iktidar Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararlarını bile yok sayıyor. İnsanlar, yaşamın her alanında bir söz kurarken kaygı ve endişe yaşıyor.”

Boyraz, “Demokrasiden, laiklikten, eşitlikten, insanca yaşamdan yana olan, ‘Ben nefes almak istiyorum’ diyen herkesi bu mitinge katılmaya bekliyoruz” dedi.

'İNSANCA YAŞAMDAN YANA OLAN HER KESİMİ KADIKÖY'E BEKLİYORUZ'

Biz bu ülkenin yurttaşlarıyız ve eşit haklara sahip olmak istiyoruz. O yüzden inadına eşit yurttaşlık demek için 10 Aralık’ta başta Alevi kurumları olmak üzere eşitlik, adalet, insanca yaşamdan yana olan her kesimi Kadıköy’e bekliyoruz."

Editör: Süleyman Devrim Boğa