Adana Büyükşehir Belediyesi U16 Kız Basketbol Takımı Türkiye Şampiyonu Oldu

Finalde Botaşspor’u Yenerek Kupayı Kazandılar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın sporda alt yapıya ve temel eğitime verdiği önem, çeşitli branşlarda meyvesini veriyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü U16 (16 yaş altı) Kız Basketbol Takımı, Kütahya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nın final müsabakasında Botaşspor’u 59-54 yenerek şampiyon oldu.

Şampiyon

TURNUVANIN AÇILIŞ VURUŞUNU MİLLİ FUTBOLCU HASAN ŞAŞ YAPTI TURNUVANIN AÇILIŞ VURUŞUNU MİLLİ FUTBOLCU HASAN ŞAŞ YAPTI

Turnuva Yolculuğu

Çeyrek finalde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Levent Spor’u 65-57 yenerek yarı finale yükselen Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü U16 Kız Basketbol Takımı, yarı finalde Ankara TED Koleji'ni 70-54 yenerek Türkiye Finali oynamaya hak kazandı. Final karşılaşmasında Botaşspor ile karşılaşan ABB Spor Kulübü, maçı 59-54 kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Turnuva Detayları ve Ödüller

20-26 Mayıs tarihleri arasında Kütahya’da yapılan Türkiye Şampiyonası'na U16 kategorisinde ülke genelindeki en iyi 16 takım katıldı. Turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) ve Ribaund Kraliçesi ABB sporcusu Berfin Ada Şahin seçildi.

Alt Yapının Başarısı

ABB Spor Kulübü U16 Kız Basketbol Takımı’nda yer alan sporcuların tamamı, kulübün kendi alt yapısında, 5 yılda yetişen oyunculardan oluşuyor. Takımın Başantrenörlüğünü Murat Kaya, yardımcı antrenörlüklerini ise Alper Yıldırım ve Emin Tufan yürütüyor.

Şampiyonlar 2

Şampiyonluk kupasını kaldıran Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü U16 Kız Basketbol Takımı, Adana'ya döndüğünde büyük bir coşkuyla karşılandı. Başarılarıyla gurur duyulan genç sporcular, havaalanında ve şehirde yapılan törenlerle alkışlarla selamlandılar. Takımın başarıları, gençlerin spor ve başarıya olan ilgisini artırarak, geleceğe umutla bakılmasını sağladı.

Şampiyonlar

Şampiyonlar 1

#AdanaBüyükşehirBelediyesi #U16KızBasketbol #TürkiyeŞampiyonu #Botaşspor #ZeydanKaralar #AltYapı #Basketbol #Şampiyonluk #BerfinAdaŞahin #MuratKaya #Kütahya

Editör: Haber Merkezi