Adana Büyükşehir Belediyesine Yönelik Operasyon Binlerin Katılımıyla Protesto Edildi


Adana Büyükşehir Belediyesine yönelik olarak bu sabah gerçekleştirilen operasyon sonucu 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında yüklenici firma sahipleri, danışman ve bir müdür bulunuyor.


Operasyon sonrası Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bu operasyonun bir algı yaratmak üzere yapıldığını ifade etmişti.


CHP Adana İl Başkanlığı başta olmak üzere CHP’li vekiller ve ilçe örgütleri bugün 14:30’da basın açıklaması için belediye önüne çağrı yapmış ve binlerce yurttaş bu çağrıya uyarak dayanışma amacıyla Taş Bina önünde toplanarak iktidarı protesto ettiler.

CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu Algı Operasyonuna Karşı Sert Açıklamalarda Bulundu.

Bugün yaşadığımız siyasi bir algı operasyonudur.

Bu operasyon yargı eliyle yapılmıştır.

Bu operasyon halk idaresine saldırı niteliğindedir.

Yargı bağımsız olmalıdır ve herkesin güvencesi olmalıdır. Çünkü hukuk bir gün herkese lazım olabilir.

Yerel seçim sürecinin başladığı bu günlerde, sabahın köründe belediyemize çevik kuvvetle gelinmesi ve operasyon görüntüsü verilmesi art niyetlidir. Amaç seçimle alamayacakları Adana Büyükşehir Belediyesini algı yoluyla ve manipüle ederek başkanımızı da itibarsızlaştırılarak almak istemelerinden kaynaklanmaktadır.

Operasyonun basına “ihale yolsuzluğu ve rüşvet operasyonu” şeklinde servis edilmesi bu iddialarımızı doğrulamaktadır.

Kimse Belediyemizi ve Başkanımız Zeydan Karalar’ı “ihale yolsuzluğu ve rüşvetle” itham edemez! Yönetim anlayışıyla bağdaştıramaz. Bunu iddia edecek olanlar iddialarının altında kalırlar.

Oysa herkes şu nu biliyor ki başkanımız Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye başkanlığından başlayan başarılı pratiği, Adana Büyükşehir Belediyesinde devam etmiştir.

Adana Büyük Şehir Belediye başkanlığı borç bataklığındayken bugün hizmet eder hala gelmiştir.

Zeydan Karalar başkanımızı sosyal belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğu hizmetler anlaşılan birilerini rahatsız etmiştir. Bilinmelidir ki Başkanımız sosyal belediyecilik anlayışını sürdürecektir ve rahatsız olanların rahatını kaçırmaya devam edecektir.

İktidarın yargı eliyle çamur at izi kalsın tavrı hiç kimseye fayda getirmez, günrş balçık ile sıvanmaz, Adana Halkının tercihini de değiştirmez. Adana halkı gerçeğin ne olduğunu bilmektedir. Bu hukuksuzluğa ve kirli algıya asla izin vermeyecektir. Adana halkının tavrı her zaman haklıdan yana olmuştur, bu bugünde değişmeyecektir. Kimse boş hayallere kapılmamalıdır.

Demokratik rejimlerde sandık vazgeçilmezdir, her iktidar meşruluğunu sandıktan alır, bu operasyona tevessül edenler gerekli cevabı Adana Halkından sandıkta alacaktır. 

Zeydan Başkan 2024 seçimlerini de kazanarak Adana’ya hizmet etmeye devam edecektir.

Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Sevgili hemşerilerim karamsarlığa ve umutsuzluğa yer yok.

2019 da başardık yine başaracağız.

Önce yerelde sonra genelde iktidar olacağız ve ülkenin makus talihini değiştireceğiz.

Bunu er ya da geç başaracağız.

Buradan iktidara sesleniyorum belediyelerimizle uğraşmayı bırakın, açlık ve sefalet içinde olan halkımızın derdine derman olun.

Belediye hizmetleri önünde takoz olmayı bırakın, Türkiye ortalamasının iki katı olan Adana’da işlik sorununu çözün.

Ve son olarak buradan iktidara şunu söylemek istiyorum: Zeydan Başkan’ ı size yedirmeyiz.


BİNLERCE YURTTAŞ ZEYDAN KARALAR’LA DAYANIŞMA SLOGANI ATTI

WhatsApp Image 2023-12-18 at 14.48.46

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik algı operasyonuyla ilgili; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut, Erhan Adem, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer’in ve bir çok partilinin katıldığı basın açıklaması, Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde, gerçekleştirildi.

Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Önünde Belediyeye Yönelik Operasyonu Kınadı.


WhatsApp Image 2023-12-18 at 14.16.04 (1)

10 bini aşkın Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için toplandı

CHP Genel Başkan Yardımcıları Bulut ve Adem’in de katıldığı basın açıklaması, Adanalıların yoğun katılımıyla adeta mitinge dönüştü.

Burhanettin Bulut, “Herkes biliyor ki; 31 Mart 2024’te buradaki başkan değişmeyecek.”

Başkan Zeydan Karalar, “Biz işimizi kanunlar çerçevesinde yaparız.”

Anıl Tanburoğlu, “Algı operasyonunu yapanlar iddialarının altında kalır.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik algı operasyonuyla ilgili; Başkan Zeydan Karalar’a destek vermek üzere Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde geniş katılımlı basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut, Erhan Adem, CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşçü, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Çukurova, Seyhan, Ceyhan ve İmamoğlu ilçe belediye başkanları, siyasiler, muhtarlar, belediye meclis üyeleri çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile Adanalılar katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını, iktidarın seçim startının verildiğini söyledi.

DEMOKRASİYE YAPILAN ALGI OPERASYONLARININ KARŞISINDA DURACAĞIZ

Burhanettin Bulut, “Bugün burada olma nedenimiz Zeydan Başkan’ımıza destek vermek. Fakat zaten biliyoruz; düz duvar yıkılmaz. Biz buradan güçlenerek çıkarız. Başkan Zeydan Karalar göreve geldiğinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nde gelirin 4 katı borç vardı. Bugün gelinen noktada çok büyük hizmetler borçsuz yapılıyor. Herkes biliyor ki, 31 Mart 2024’te buradaki başkan değişmeyecek. Biz burada demokrasi mücadelesi vereceğiz, bedel ödenecekse bedel ödeyeceğiz. Biz CHP olarak bu ülkede Cumhuriyet değerlerinin savunucusu ve garantörü olduğumuz gibi, demokrasiye yapılan algı operasyonlarının da karşısında duracağız” dedi. 

GÖREVİMİZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E VE HALKIMIZA LAYIK OLMA BİLİNCİYLE YAPIYORUZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisini aradığını ve Adana’nın yanında olduğunu ilettiğini söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün bize destek olmak için gelen genel başkan yardımcılarımıza ve yanımızda bulunanlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Halkımızın bize verdiği kutlu ve önemli görevi layıkıyla, milletin parasını yediemin gibi koruyarak yapmaya çalışıyoruz. Bizim olduğumuz yerde, bizim belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmaya kimsenin gücü yetmez. Biz görevimizi ülkenin Kurucusu ve Kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’e ve halkımıza layık olma bilinciyle yapıyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde, bizim belediyelerimizde kanuna aykırı, kamuya zarar verecek bir şey asla olmaz. Biz buraya kimseye para kazandırmak için gelmedik. İşimizi kanunlar çerçevesinde yaparız. Bu çok net. Bizim belediyemizde müfettişler ne istemişse evrakları eksiksiz ilettik. Emniyet, KOM, Savcılık bizden ne istemişse eksiksiz verdik, eksiksiz vermeye de devam edeceğiz. Çünkü bizim çekineceğimiz bir işlemimiz yoktur ve asla olmayacaktır.”

ADANA HALKI SANDIKTA CEVABI VERİR

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu da yaşananların siyasi algı operasyonu olduğunu belirterek, “Bu operasyon halk iradesine saldırı niteliğindedir. Yerel seçim sürecinin başladığı şu günlerde, sabahın köründe belediyemize çevik kuvvetle gelinmesi ve belediyemize operasyon görüntüsü verilmesi art niyetlidir. Kimse belediyemizi ve başkanımız Zeydan Karalar’ı suçlayamaz. Bunu yapanlar iddialarının altında kalır. Başkanımız Zeydan Karalar’ın Seyhan’da başlayan başarılı belediyecilik pratiği, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde devam etmiştir. Başkan Zeydan Karalar borç batağındaki belediyeyi, devasa hizmetleri yapabilir hale getirmiştir. Bu algı çabası Adana halkının tercihini değiştirmez. Demokratik rejimlerde sandık vazgeçilmezdir. Her iktidar meşruluğunu sandıktan alır. Bu operasyona tevessül edenler gerekli cevabı Adana halkından sandıkta alacaktır. Zeydan Başkan 2024 seçimlerini de alarak Adana’ya hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

WhatsApp Image 2023-12-18 at 14.48.45

WhatsApp Image 2023-12-18 at 14.17.15

6 Şubat Depreminde Hasan Alpargün'de Yakınlarını Kaybedenler Konya Teknik Üniversitesi Önünde Açıklama Yaptı 6 Şubat Depreminde Hasan Alpargün'de Yakınlarını Kaybedenler Konya Teknik Üniversitesi Önünde Açıklama Yaptı

WhatsApp Image 2023-12-18 at 14.16.04 (2)

Editör: Haber Merkezi