Adana Ekoloji Platformu; Seyhan Belediyesi tarafından restore edilen eski istasyon binası ziyarete açılmayı beklemektedir. Restorasyon çalışmaları tamamlanmış, sadece çevre düzenleme işi kalmış durumdadır.

Konuyla ilgili platformun yaptığı açıklama şu şekilde;

Ceyhan Belediyesi Şehit Jandarma Er Hakan Güleç Parkı'nı modernize ediyor Ceyhan Belediyesi Şehit Jandarma Er Hakan Güleç Parkı'nı modernize ediyor

Adana - Mersin demiryolu hattı, İzmir - Aydın demiryolundan sonra yapılan, ülkenin en eski ikinci demiryolu hattıdır. Yapılış amacı, Çukurova pamuğunu Mersin limanına ulaştırmaktır. 1883 yılında başlayan yapım çalışmaları 1886 yılında tamamlanarak işletmeye açılmıştır. Bugün “eski istasyon” diye andığımız istasyon binası Adana’nın ilk tren istasyonudur. Bağdat demiryolu için yeni hat yapılınca bu hat üzerindeki istasyon binasına “yeni istasyon” eskisine de “eski istasyon” denilmeye başlanmıştır. Eski istasyon binası 1960’lara kadar hizmet vermeye devam etmiştir.

Seyhan Belediyesi tarafından restore edilen eski istasyon binası ziyarete açılmayı beklemektedir. Restorasyon çalışmaları tamamlanmış, sadece çevre düzenleme işi kalmış durumdadır.

Kentsel hafıza mekanlarını korumak ve yaşatmak adına, eski istasyon binasının “ulaşım müzesi” olarak bir an önce açılmasını talep ediyoruz.

ADANA EKOLOJİ PLATFORMU

Editör: Haber Merkezi