Adana Emek ve Demokrasi Güçleri; Karanlık Gider Gezi Kalır!

MGK: İsrail yönetimi gecikmeksizin durdurulmalı MGK: İsrail yönetimi gecikmeksizin durdurulmalı

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri adına Cudi İmrek tarafından okunan basınaçıklamasında; "Acıyla umudu, öfkeyle heyecanı, dayanışmayla eksilmeyi aynı anda bizlere yaşatan; baskıya, ranta, talana ve yağmaya karşı milyonların kararlı ve dik duruşunun adı olan Gezi Direnişi 11 yaşında" ifadesi kullanıldı.

Adana Atatürk Parkında siyasi partilerin, sendikaların, emek ve meslek örgütlerinin Emek ve Demokrasi Güçleri kapsamında yapılan eylamlilik sırasında polis ile gergin anlarda yaşandı.

Whatsapp Görsel 2024 06 05 Saat 19.09.14 12C817F3

Eğitim Sen Şube Sekreteri olarak Adana Emek ve Demokrasi Güçlerinin ortak metnini okuyan Cudi İmrek sözlerine şu şekilde devam etti;

Siyasi iktidarın kuşandığı tüm nefret ve linç diline karşı, 11 yıldır işletilen akıl almaz ve hukuk dışı cezalandırma pratiklerine karşı hala “hepimiz oradaydık” derken heyecanımızın yüzlerimize yansıdığı Gezi Direnişi demokrasi, barış ve adalet talebimizin bayraktarlığını yapmayı sürdürüyor.

Geride kalan 11 yıl hiçbir şeyin değişmediği, hukuksuzluğun, adaletsizliğin daha da artarak yılların geldiğini hep birlikte görüyoruz.

Berkin Elvan’ın, Ethem Sarısülük’ün, Ali İsmail Korkmaz’ın, Abdullah Cömert’in, Medeni Yıldırım’ın, Hasan Ferit’in, Ahmet Atakan’ın,  Mehmet Ayvalıtaş’ın acısı hala dinmemişken, onların aramızdan alınmasında sorumlu olanlar yargının koridorlarında görünmez kılınıp, cezasızlıkla ödüllendirildi.

Yetmezmiş gibi Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Osman Kavala hukukun en temel ilkeleri yok sayılarak siyasi intikam hesaplarıyla cezaevinde tutuluyor.

Biliyoruz ki milyonların demokrasi, adalet ve özgürlük talebi ortadayken, farklılıklarımızla birlikte eşitçe ve özgürce yaşama irademizi Gezi Davası’nda verilen cezalarla sindirmek istiyorlar!

Whatsapp Görsel 2024 06 05 Saat 19.09.48 19B14E44

Bilmedikleri gerçek ise Gezi’de verdiğimiz sözümüzü asla unutmayacak oluşumuz! Hep birlikte yeniden ve yeniden umudu diriltecek, Gezi Davası’nda beraat kararlarını birlikte karşılayacak, şarkılarımızı söyleyecek ve el ele vererek yarınımızı inşa edeceğiz!

O gün Geziyi iki ağaç meselesine indirgeyenlerin unuttuğu; halkın yapılanlara ortak tepki vermesiydi. Bugün ise bu hukuksuzluk hala devam etmektedir. Demokratik seçimlerle seçilen belediye başkanları olmayan suçlamalarla görevlerinden alınarak yerlerine kayyumlar atanmaktadır. Halkın iradesi yok sayılmaktadır. Seçilenlerin yerine kayyum atamanın olağan hale getirildiği bir rejim inşa edilmek ve bu durum normalleştirilmek istenmektedir. Cumhurbaşkanı ve partisinin kararlarının halkın iradesinden üstün görülmesi sivil darbe zihniyetinin devamıdır. Bu zihniyete karşı çıkanlar Gezide nasıl alanları bu zihniyete dar ettiyse bugün bu mücadelemiz devam edecektir.

Whatsapp Görsel 2024 06 05 Saat 19.09.00 89C79Bd5

Gezi de hep bir ağızdan milyonlar tek adam rejimine karşı direndi ve direnmeye devam ediyor. Geldiğimiz noktada o gün ne dediysek o hat üzerinden hala umudu büyüterek direnmeye devam ediyoruz. Talana, ranta, adaletsizliğe, irademizin yok sayılmasına karşı hep birlikte mücadele ediyoruz etmeye devam edeceğiz. Bizi kalıba sığdırmaya çalışanlara karşı hep birlikte mücadeleyi büyüteceğiz.

O gün geri adım atmayanlar olarak bugün de geri adım atmadan karanlık elleri bu ülkenin üzerinden çekmesini sağlayacağız.

Coşkumuzdan, kahkahalarımızdan, hayallerimizden, umudumuzdan rahatsız olanlara inat; emeğimize, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkacak, demokrasiyi, laikliği, barışı ve adaleti hayata geçireceğiz! Evet, Gezi’de verdiğimiz sözü unutmayacağız! Birleşe birleşe kazanacağız!

Editör: Haber Merkezi