"Sevgili kadınlar, 10.yaşımızda 10 yıllık deneyimle, coşkuyla, kararlılıkla, umutla, iddia ile bir kere daha buradayız bir aradayız. Her biriniz hoş geldiniz! Neşenizle güç verdiniz, umut oldunuz! İyi ki varsınız! İyi ki varız!"

Adana'da Mor Dayanışma 10. Yıl Etkinliğinde Adana'lı Kadınları Biraraya Getirdi.

Bir çok kurumları temsilen kadınlarında katıldığı etkinliğin açılışta kadınlar hep birlikte "Kadınlar vardır, kadınlar vardır, kadınlar her yerde" şarkısını söylediler.

IMG_1075

Salonu rengarenk süsleyen Mor Dayanışma üyeleri adına Derya Çiçek yaptığı konuşmada; "AKP-MHP-HÜDAPAR-Yeniden Refah Partisi'nden oluşan kadın düşmanı ittifakın üzerimize örtmeye çalıştığı tüm karanlığa rağmen işte buradayız, bir aradayız. On yıldır erkek egemenliğine, şiddete, tacize, tecavüze ve emek sömürüsüne karşı birbirimize "yalnız değilsin Mor Dayanışma var" diyerek seslendik ve bugün Antakya'dan İstanbul'a, Mersin'den İzmir'e, Adana'dan Ankara'ya, Antalya'dan Denizli'ye, Aydın'dan Yalova'ya Manisa'dan Antep'e Mor Dayanışma bayrağını yükseltiyoruz" dedi.

Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti;

Bu birliktelik, bu coşku gücünü haklılığımız ve inancımızdan alıyor ve tam karşımıza dikilenlerinde korkuları bu haklılık ve inançtan. Kararlılığımızı gördükçe tek yöntemleri olan saldırıya sarılıyorlar. Bu yüzden dört bir yandan saldırıyı büyütüyorlar. Bir bakıyoruz kadınlar için şiddet ve sömürü çukuru olan aileye güzellemeler diziyorlar, bir bakıyoruz kadın örgütlerine kapatma davaları açıyorlar, bir bakıyoruz direnen mücadele eden kadınları gözaltı ve tutuklama saldırıları ile burun buruna bırakıyorlar. Ama bize güç onlara korku veren şey de tam burada başlıyor; tüm bunların karşısında susmuyor, korkmuyor ve itaat etmeden mücadele etmeye devam ediyoruz.

IMG_1071

Dr. Muhterem Akdeniz, ​​​​​​​ “Hamileliğin ilk 5 haftasında kimyasal gebelik riskine dikkat edilmeli” Dr. Muhterem Akdeniz, ​​​​​​​ “Hamileliğin ilk 5 haftasında kimyasal gebelik riskine dikkat edilmeli”

Sevgili kadınlar, bu karanlık atmosferi örgütlü mücadele ile deldik. Bundan sonra da daha fazlasını yapmak iddiasıyla 2024'e hazırlanıyoruz. Uzunca bir zamandır olduğu gibi 2023'de bize yoksulluk, sömürü, ölüm ve enkaz getirdi. Memleket tarihinin en kötü günlerini 6 Şubat ile yaşadık. Ama 6 Şubat'tan bu yana aynı dayanışma ile ayağa kalktık, aynı dayanışma ile yaşamı beraber kurma iddiasını yükselttik. İlk günden beri söyledik; 6 Şubat bir deprem ya da felaket değildi tek başına. Bir katliamdı. Bu politik zemini görüp buradan dayanışma noktalarımızla halkın, kadınların ihtiyaçlarını biz karşıladık. Bunu bulunduğumuz her yerde dayanışmayı ilmek ilmek örerek yaptık/yapmaya devam ediyoruz.

Bu katliamın hemen ardından Mayıs 2023 şaibeli seçimlerde 6284'e dil uzatanları, seçim malzemesi yapanları gördük. Bunun karşısında enkazların arasında, sokaklarda, meydanlarda haklarımızı, hayatlarımızı, kazanımlarımızı birlikte savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Ne İstanbul Sözleşmesi'nden ne 6284'den vazgeçtik. Ne aramızdan erkek şiddeti sonucu koparılan gülüşleri ne 6 Şubat’ta üzerimize düşen betonu unuttuk. “Yalnız Değilsin Mor Dayanışma Var” dedik ve örgütlü mücadelemiz bugün çok daha büyük.

IMG_1053

Adana Mor Dayanışma olarak da 10.yılımızda buradaki birçok kız kardeşimizle epey yol yürüdük. Akkapı, Seyhan, Haydaroğlu, Şakirpaşa, Denizli, Atakent, Çukurova, Yeşilyurt, Beyazevler’ de sizlerle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar bugün bu kalabalığın oluşmasını sağladı. Bu mahalle ve semtlerde kadınlarla yaptığımız bilinçlenme ve güçlenme çalışmaları, gönüllü avukat, psikolog ve sağlıkçı dostlarımızla yaptığımız farkındalık çalışmaları. Mahalle komite ve meclislerinde yerel sorunlara dair yaptığımız tartışmalar, 25 Kasım ve 8mart gibi takvimsel sokak yürüyüşlerimiz, deprem bölgelerinde oluşturduğumuz kadın dayanışma ağları, yaz kamplarımızda birlikte geçirdiğimiz vakit, bir kişi daha eksilmeyelim diye Adliye önlerinde sıkıca tutuğumuz eller, derneğimizde kadınlarla gönüllü buluşturduğumuz atölyeler işte onuncu yılımızı oluşturan bu güçlü bağın sebebidir.

IMG_1060

2024’te de on yıldır birbirimize sıkıca kenetlendiğimiz bu umut ve inançla giriyoruz. Haklarımız ve hayatlarımız için sosyalist feminist mücadele bayrağını birlikte yükseltmeye devam edeceğimizi yineliyoruz.

IMG_1051

Bunun için birbirimiz ile dayanışmaya, Kız kardeşlik duygularımızı yan yana getirmeye ve birlikte mücadele etmeye ihtiyacımız var… Kadınlar vardır, Kadınlar Vardır, Kadınlar Her yerde demeye ve sesimizi Adana’nın her yerinde duyurmaya devam edeceğiz.

WhatsApp Görsel 2023-12-24 saat 12.46.39_9035558f

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMAMIZ

KADINLAR BİRLİKTE GÜÇLÜ

Editör: Haber Merkezi