Adana Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde 47. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Türkistan ve Türk kültürünün, geleneklerinin yaşatılması ve tanıtılması için birçok hizmet gerçekleştiren Sayın Osman Beg, Adana Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin üyeleri tarafından oy birliğiyle tekrar başkanlığa layık görüldü.

47. Olağan Genel Kurulu, Adana Özbekistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Sayın İlker Medeni, İstanbul Özbekistan Kültür Dayanışma ve İşbirliği Derneği Başkanı Çokay Koçer, Şanlıurfa Ceylanpınar Türkistanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyfettin Bora, Osmaniye Yörük Beyi Bestami Erdem ve Türkistanlıların katılımıyla gerçekleştirildi.

FOTO 2-5

Adana Özbekistan Fahri Konsolosu Sayın İlker Medeni, ülkemize ilk arama kurtarma ekibi ve ilkyardım ekibi göndermiş, Sahra Hastanesinin kurulmasında desteğini esirgememiş olan Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev'e Özbekistan Dışişleri Bakanı Sn. Bahtiyar Saıdov’a Özbekistan Büyükelçisi Sayın Alişer Azamhocayev'e, Özbekistan Başkonsolosu Sn. Amirsaid Agzamkhodjaev’e Özbekistan Cumhuriyeti Askerlerine, Müsteşarlarımıza ve Özbekistan Halkına en içten teşekkürlerini sundu. Adana Özbekistan Fahri Konsolosu Sayın İlker Medeni, Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Osman Beg ile birlikte deprem bölgesindeki Türkistanlıları ziyaret ettiğini ve onları bu süreçte yalnız bırakmadıklarını, her daim yanlarında olduklarını ifade etti.

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Osman Beg teşekkür konuşmasına, depremde hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Depremin ertesi gününde Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde depremzede vatandaşlarımız için tüm Türkistanlıların birlik içinde çalışmaya başladığını, deprem bölgesine yardım ve hizmet götürmeye gönüllü olduğunu ifade etti. Amerika'daki, İstanbul'daki ve Adana'daki Türkistanlıların gönderdiği yardımlarla temin edilen erzaklar Hatay, Ovakent'teki depremzede Türkistanlılara ulaştırıldı. Depremin ilk günlerinden bugüne kadar deprem bölgesindeki Türkistanlıları yalnız bırakmadığını, Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin, Özbekistan Büyükelçiliği ve Adana Özbekistan Fahri Konsolosluğu ile işbirliği içinde olduğunu ifade etti. Dernek binasında okunan Kur'an-ı Kerim depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhuna bağışlandı.

47. Olağan Genel Kurulu kararı sonucunda Sayın Osman Beg, Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığında sarsılmaz güvenin devam ettiği için şahsı ve Yönetim Kurulu adına müteşekkir olduğunu dile getirdi. Birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni ettiğini ve bu doğrultuda çalışmalara devam edeceğini bildirdi. Genel Kurula katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi