Adana’da 6 Mayıs 2023 Cumartesi günü gerçekleştirilecek etkinliklerin fazlalığı bizleri haber yapmaya zorunlu kıldı.
İşte etkinliklerin içerikleri, yer ve saatleri;
6 Mayıs gününün ilk etkinliği Saat:10.00’da Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda “Deprem, Moloz, Çevre” başlığıyla gerçekleştirilecek panel.
Günün ikinci etkinliği ise bir “Hakikat ve Adalet Arayışının Mekanı, Galatasaray Meydanı Cumartesi Annelerinindir” başlıklı basın açıklaması. İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılacak olan basın açıklaması Adana’da 12.00’da İnönü Parkında gerçekleştirilecek.
Günün üçüncü etkinliğinde aynı saatlerde iki basın açıklaması ve bir park açılışı var.
Meydan Cemevi "Unutmadık" başlığıyla Meydan Cemevi önünde basın açıklaması gerçekleştirecek.
Özgürlükçü Gençlik tarafından Ölümlerinin 51. Yılında Denizleri Anıyoruz başlıklı basın açıklaması Gençlik Meydanında (Duygu Kafe önü) yapılacak.
Çukurova Belediyesi tarafından ise “Üç Fidan Parkı” açılışı saat:14.00’de Belediyeevleri Mahallesinde Eski Bilfen Okullarının önünde gerçekleştirilecek.
Yine Çukurova Belediyesinin organize ettiği ve saat:16.00’da düzenlenmesi planlanan “Selam Onlara” başlıklı söyleşi Orhan Kemal Kültür Merkezinde yapılacak.
SOL Parti tarafından saat: 17.00’de İl Örgütü önünde toplanılarak İnönü Parkına doğru “Bağımsızlık Yürüyüşü-İşbirlikçi İktidarı Gönderiyoruz” başlıklı yürüyüş ve 17.30’da basın açıklaması düzenlenecek.
Günün son etkinliği Emek Partisi ve Emek Gençliği tarafından saat:18.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda “Sönmeyen Ateş, Bitmeyen Yürüyüş” başlıklı bir etkinlik düzenlenecek.