Emekliler, Adana’da 10 Aralık Ankara Mitingi’ne çağrı yaptı

Emekliler Dayanışma Sendikası, Tüm Emeklilerin Sendikası ve DİSK Emekli Sen, insanca yaşam ve sendikal haklarını kullanma talebi ile 10 Aralık saat 13.00'de Ankara Anıt Park'ta yapacakları mitinge çağrı yaptı.

Adana’da çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerine ziyaretler ederek mitingi duyuran 3 sendika DİSK Adana Bölge Temsilciliği’nde yaptıkları basın toplantısı ile emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret, emekli aylıkları, pirim günü esas alınarak ve intibak yasası çıkarılarak yeniden düzenlenmesi talepleri ile yapacakları mitinge katılım çağrısı yaptı.

“AYLIK BAĞLANMA ORANI MİLLİ GELİRDEKİ ARTIŞ DİKKATE ALINARAK YENİDEN DÜZENLENSİN”

 Aylık bağlama oranları dul ve yetimleri de kapsayacak şekilde milli gelir artışı dikkate alınarak yükseltilmesini isteyen emekliler, 3600 ek gösterge mağdurlarının haklarının verilmesini,  Memurlara verilen 8077 liranın bütün emeklilerin aylıklarına yansıtılması ve ayrımcılığa son verilmesini istedi.

Çalışan emeklilere sandık emeklilerine ve çiftçi kayıt belgesi olan emeklilere verilmeyen 5000 liranın derhal bütün emeklileri kapsayacak şekilde herkese verilmesinin istendiği metinde şu taleplere de yer verildi,

KESK MYK Üyesi Erdal Karakuş, Adana'da 1 Mayıs Çağrısı Yaptı. KESK MYK Üyesi Erdal Karakuş, Adana'da 1 Mayıs Çağrısı Yaptı.

“Asgari ücret çekirdek ailenin insanca yaşam normlarına göre belirlenmesi ve en düşük emekli maaşının bu orandan aşağı olmaması için! Sağlıkta katkı paylarının tamamen kaldırılması için! Emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyinde az olmamak kaydıyla miktarı ve sayısının arttırılması için! Sendika hakkımızın engellenmesine son verilmesi, sendikalarımıza açılan kapatma davalarının geri çekilmesi için! Ulusal ve Uluslararası yasalarda hak olarak tanınan, iç hukukta yasal düzenlemesi yapılan ama eksik olan "Emeklilerin Toplu Sözleşmeli Sendika" hakkı Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanların tamamını kapsayacak biçimde düzenlenmesi için. EYTlilerin tüm hakları verilmesi ve emeklilikte yaş şartının kademeli ve adil bir şekilde düzenlenmesi için! Yukarıda sıraladığımız taleplerimiz için 10 Aralık'ta saat 13.00'de Ankara Anıtpark’ta yapacağımız mitingimize tüm halkımızı dayanışmaya çağırıyoruz”

Editör: Haber Merkezi