"Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye ve gerekli yasal çerçeveli önlemeleri ivedilikle almaya davet ediyoruz."

Mehmet SEZER – Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı, Seher ERGİN – Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı, Mutlu GÜL – Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı, Hüseyin KAYA – Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı, Ergun AYYILDIZ – Hürriyetçi Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Toros İlkokulu Önünde Öğretmenlere Yönelik Saldırıyı Protesto Ettiler.

WhatsApp Görsel 2023-11-02 saat 12.27.57_b568d896

Sendikalar tarafından yapılan ortak açıklamayı Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya okudu. Kaya'nın ardından Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Seher Ergin ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer birer konuşma gerçekleştirdi.

Kaya konuşmasına şu şekilde devam etti;

Nerdeyse her gün eğitim alanında şiddet olaylarıyla karşılaşır olduk. Dün burada, Toros ilkokulu önünde öğretmen arkadaşlarımız Necmettin Uçar ve Zeynel Kavak öğrencilerinin gözü önünde saldırıya uğramıştır. Arkadaşlarımız saldırı sonucu aldıkları yaralar nedeniyle hastaneye kaldırılmışlardır. Eğitim emekçilerinin öğrenci ve veli şiddetine maruz kaldıklarını daha önce birçok kez tanık olmuştuk. Öğretmenlere yönelik saldırıların, toplumun bütün kesinlerine yayılması, saldırıyı bir ticari taksi sürücüsün yapması oldukça düşündürücüdür.

Eğitim Sen: Öğretmen Atamalarında Mülakat Uygulaması Tamamen Kaldırılmalıdır Eğitim Sen: Öğretmen Atamalarında Mülakat Uygulaması Tamamen Kaldırılmalıdır

WhatsApp Görsel 2023-11-02 saat 12.27.56_c8d1b376

Öğretmenlerin toplumsal saygınlığının zedelenmesine, sosyal statüsü ve okuldaki işlevlerini her fırsatta küçültmeye neden olan politikalar, eğitimde yaşanan şiddetin kaynağıdır. Bu güne kadar gerçekleşen öğretmene şiddet olayının faillerinin ceza almaması da dolaylı olarak teşvik niteliğindedir.

MEB Milli Eğitim Bakanlığı hala şiddet konusunda engelleyici yada koruyucu herhangi bir  politika geliştirmemiştir. Eğitimcilerin baskı ve şiddetin kıskacında bırakıldığı, güvensiz ve güvencesiz iş ortamlarına itildiği, eğitimin piyasacı bir anlayışla yürütüldüğü, öğretmen, öğrenci ve veli ilişkisinin giderek yozlaştığı bir ortamda, eğitim-öğretimin toplumu dönüştürmesi ve iyileştirmesi beklenemez.

Arkadaşlarımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırgan şahsın hak ettiği cezayı almasını bekliyoruz.

WhatsApp Görsel 2023-11-02 saat 12.27.56_d9517ada

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımızdır:

·       Atatürk’ün dediği üzere yeni nesiller öğretmenlere emanetse, öğretmenlerin çalışma güvenliği de sizlerin sorumluluğudur!

·       Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir.

·       Öğrenci ve veliyi sorgu hâkimliği düzeyine çıkaran, öğretmeni sanık koltuğuna düşüren MEB destekli şikâyet mekanizmaları kaldırılmalıdır.

·       Bakanlığımız, öğretmene şiddet konusunda daha fazla yaptırımları gündeme getirmeli, bu olaylara yasal yollarla dur denilmeli ve öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için acil eylem planı hazırlanmalıdır.

·       Yaşanan şiddetin önlenebilmesi için kamu çalışanlarını hedef haline getiren politikalara ve açıklamalara son verilmelidir.

·       Şiddet vakalarında idari ve hukuki soruşturmaların bir an önce yapılması, ilgililer hakkında yaptırımlar uygulanması ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin arttırılması noktasında azami gayreti göstermelidir.

Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye ve gerekli yasal çerçeveli önlemeleri ivedilikle almaya davet ediyoruz.

WhatsApp Görsel 2023-11-02 saat 12.27.58_aeb8c99e

Öğretmene vurulan darbe geleceğe vurulan darbedir!

Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır!

Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmene şiddeti durdurun!

Mehmet SEZER – Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı

Seher ERGİN – Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı

Mutlu GÜL – Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı

Hüseyin KAYA – Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı

Ergun AYYILDIZ – Hürriyetçi Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Editör: Haber Merkezi