40 Afrika ülkesinde iş insanları geliyor
……..
Afrika ile ticareti geliştirmenin tam zamanı
………..
TABA’nın 29-30-31 Ağustos’ta İstanbul’da AFEX’i (Afrika İş Forumu ve Fuarı) düzenleyeceğini belirten Başkan Fatih Akbulut, “40’tan fazla Afrika ülkesinden iş insanları Türk firmaları ile görüşmeye geliyor” dedi.
Türk-Afrika İş Adamları Derneği-TABA bugünlerin gündemde kıtası Afrika ile Türkiye arasındaki ticareti artırmak için çok önemli bir etkinliğe hazırlanıyor.
29-30-31 Ağustos’ta İstanbul’da gerçekleşecek AFEX'e (Afrika İş Forumu ve Fuarı) Afrika’nın 40’tan fazla ülkesinden seçilmiş yüzlerce iş insanı katılacak ve Türk şirketleri ile yeni iş bağlantılarını konuşacak.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan TABA Başkanı Fatih Akbulut Afrika ekonomisine katkı ve Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi için bugüne kadar 200’den fazla etkinlik yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Şimdi bu etkinliklere yeni bir boyut kazandırmak istiyoruz. İlişkilerimiz yeni ufuklara yelken açmalı. Afrika ile en doğru ilişkiyi ülke olarak biz kuruyoruz. Kazan kazan temelinde şekillenen bu ilişki AFEX’te bütün bunların gerçekleşmesi içine elimizden geleni yapacağız.”
Afrika, coğrafi, tarihsel ve kültürel açıdan ülkemiz için çok önemli bir ticari ortak olduğunu söyleyen Fatih Akbulut, “TABA olarak amacımız, Türkiye ve Afrika arasında hakka ve hukuka dayalı, dostane ve sürdürülebilir bir gelişim ortamının oluşturulmasına katkı sağlamak ve böylece ülkemizin bu pazardaki potansiyel ihracat hacmine ulaşmasını hızlandırmak. Bu nedenle Türk iş insanları için çok büyük bir fırsat sunuyoruz. Gelin bu fırsatı değerlendirin” çağrısı yaptı.
29-30-31 Ağustos’ta gerçekleşecek olan AFEX’e, Afrika’nın 40’tan fazla ülkesinden titizlikle seçilmiş yüzlerce iş adamının geleceği bilgisini veren Fatih Akbulut şöyle konuştu:
“Bu etkinlik, diyalogu kolaylaştırmayı; bağlantılar yaratmayı; Türkiye ve Afrika arasındaki iş ortamını daha da geliştirecek ilişkileri teşvik etmeyi amaçlıyor. Türkiye dışında, Endonezya, Malezya, Filipinler, Brezilya ve birçok Avrupa ülkesinden iş insanları da yine Afrika ile iş yapmak için etkinliğimize katılım gösterecekler. Bu etkinlikte, Türkiye ile Afrika arasındaki ticari potansiyel, yatırım fırsatları ve işbirliği olanakları tartışılacak. Bu etkinlik sayesinde, Türk iş adamları ve yatırımcılar, 64 farklı uçuşla Afrika kıtasına kolayca erişebilen İstanbul'da, Afrika'dan gelen önemli iş insanları ile buluşma ve müstakbel iş ortaklarıyla tanışma fırsatı bulacaklar.”
AFEX'in, güçlü ağlar ve başarılı ortaklıklar yaratarak ekonomik büyümeyi teşvik etme gibi bir işlevi olduğunu anlatan Fatih Akbulut, “ikili ticareti artırma, Türkiye ve Afrika arasındaki yatırımları geliştirecek bir platform olması umudunu taşıyoruz. AFEX'e katılmak Afrika’ya açılmak için yeni bir adım. Bu konuda geç kalmayalım” diye konuştu:
TABA'nın her iki taraf arasında ilişkileri geliştirmek olduğunu söyleyen Fatih Akbulut şu noktaların altını çizdi:
“Afrika'nın büyük potansiyeline ve bu potansiyeli harekete geçirmede Türkiye'nin kritik rolüne inanıyoruz. Birlikte, hem Türkiye hem de Afrika kıtası için müreffeh bir gelecek yaratmaya katkıda bulunabiliriz” dedi.
TABA HAKKINDA!
Başkanlığını Fatih Akbulut’un yaptığı Türk-Afrika İş Adamları Derneği-TABA 2012 yılında kuruldu.
Türkiye ve Afrika arasındaki ticari, sosyal, kültürel ve diplomatik ilişkileri güçlendirme hedefiyle kurulan TABA, bugün her iki taraf arasında sürdürülebilir ve karşılıklı çıkarlar doğrultusunda ilişkiler geliştiren bir kurum olarak faaliyetlerine devam ediyor.
TABA, Türk iş adamlarına ve yatırımcılara Afrika'daki pazarlara erişim sağlamak amacıyla 200'den fazla yatırım ziyareti, ticari ve sektörel tur, konferans, seminer, B2B ve B2G toplantısı gibi etkinlikler düzenledi. Kısa zamanda Afrika’da saygın ve güvenilir bir kurum olarak bilinir hale geldi. Öyle ki, Endonezya’dan ABD’ye, Brezilya’dan Hollanda’ya kadar pek çok farklı ülkede üçlü forumlar düzenledi ve bu ülkelerin Afrika ile bağlantılarına önderlik etti.
Bu faaliyetler TABA’nın, Afrika ve dünya diplomasisinde daha aktif bir rol almasına da katkıda bulundu.
Güney Sudan ve Brezilya arasındaki vize protokolünün tanımlanma ve uygulanması sürecindeki rolü buna güzel bir örnek olarak verilebilir.