Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan Valiliğe Tepki: “İşlemimiz Hukuka Uygun”

Afyonkarahisar Valiliği tarafından ifadesi istenen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Irak uyruklu bir kişinin spor salonu açma talebiyle ilgili iddialara yanıt verdi. Köksal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu kişinin herhangi bir ruhsat talebinde bulunmadığını ve belediyenin yaptığı işlemlerin tamamen hukuka uygun olduğunu belirtti.

Valilikten İfade Talebi

Afyonkarahisar Valiliği, Irak uyruklu bir kişinin spor salonu açma talebiyle ilgili gerekli evrakları tamamladığı ancak Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ruhsat vermediği iddiası üzerine Köksal’dan ifadesini istedi. Valilik, belediyenin talep edilen belgeleri eksiksiz olarak aldığı ve buna rağmen ruhsat vermediği yönündeki şikayet üzerine harekete geçti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelere borç bildirimleri gönderildiğini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelere borç bildirimleri gönderildiğini duyurdu.

Köksal’dan Videolu Açıklama

Başkan Burcu Köksal, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden videolu bir açıklama yaparak, iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Köksal, “Iraklı bir kişinin işletmiş olduğu kanuna aykırı, ruhsatsız olarak işlettiği bir işletme belediyemiz tarafından mühürlendi. Bunun üzerine de valilik tarafından bahse konu olan yazı tarafımıza gönderildi. Yaptığımız kayıtlarda, incelemelerde, tetkiklerde belediye kayıtlarımızda Iraklı kişiye ait herhangi bir ruhsat talebinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Yani bizim yaptığımız işlem tamamen hukuka uygun, kanuni bir işlemdir” dedi.

Valiliğe Sitem

Köksal, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nın konu hakkında bilgisi olmadığını düşündüğünü ifade etti. Köksal, “Çünkü yazının altında vali yardımcısının ismi ve imzası var. Kendisiyle seçimden sonra da diyalog kurduk. Bununla ilgili ben böyle bir yazının kendisinin bilgisi dahilinde olmadan gönderildiğini düşünüyorum. Çünkü Vali Hanım beni arayıp, ‘Bir vatandaşın böyle bir iddiası var, bununla ilgili nedir işin aslı?’ diye bana bir telefonla sorabilirdi diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Köksal’ın açıklamaları, belediyenin işlemlerinin hukuka uygun olduğu ve herhangi bir usulsüzlük bulunmadığı yönünde net bir mesaj verdi. Afyonkarahisar Valiliği’nin bu konudaki tutumu ve Köksal’ın ifadeleri, yerel yönetim ve valilik arasındaki iletişim eksikliğine dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi