"Bankaların artan bu devasa karlarında işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kardaki payımızı istiyoruz. Bu nedenle PTT bir an önce promosyonları güncellesin diyoruz."

Haber Sen Adana İl temsilciliği; “Bankalar Kazanırken POSTA Emekçileri Kaybediyor, PTT’de Promosyonlar Yenilensin!” başlıklı basın açıklamasını Uğur Mumcu alanında gerçekleştirdi

Aydoğan; “Ülkemizde son yıllarda artan enflasyon oranı, yaşanan ekonomik kriz ortamı nedeniyle emeği ile geçim mücadelesi veren tüm kesimlerin; kamu emekçilerinin, işçilerin, emeklilerin satın alma gücünde ciddi oranda gerileme yaşanmıştır. Haziran 2021 öncesi birçok ilde 3-5 yıllığına imzalanan banka promosyon sözleşmeleri ile emekçilerin eline 3-5 bin TL arası ek bir gelir geçmişti. Ancak yeni dönemde yapılan banka promosyon sözleşmelerinde bu rakam 27-50 bin TL’ye kadar çıkmaktadır. Özellikle 2022 yılı ve öncesinde promosyon anlaşması yapılan iş yerlerinde çalışan emekçiler ciddi hak kaybına uğramış bulunmaktadır” dedi.

Haber-Sen Adana İl Temsilcisi Ahmet Aydoğan konuyla ilgili açıklamasına şu şekilde devam etti;

PTT emekçilerinin bildiği gibi, Haziran ayında yapılan Promosyon İhalesi neticesinde, kurumumuz ve Ziraat Bankası arasında protokol imzalanmış ve PTT emekçilerine 15.250TL promosyon ödemesi yapılmıştı. Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut ekonomik şartlar ve enflasyondaki yukarı yönlü hareketler neticesinde maalesef çalışanlarımıza ödenen rakam güncelliğini kaybetmiştir.

Yapılan anlaşmanın üzerinden kısa bir süre geçmiş olsa da içinde bulunduğumuz enflasyon nedeniyle birçok banka tarafından yeni yapılan promosyon anlaşmalarında 27.000-50.000 TL aralığında tekliflerin verildiği ve bir çok kamu kurumunun eski promosyon anlaşmalarını tek taraflı olarak iptal edildiği ve yeni anlaşmalar yapıldığı kamuoyunca bilinmektedir.

Haber-Sen olarak defalarca PTT Genel Müdürlüğüne promosyonun güncellenmesi hakkında yazılar yazılmasına rağmen bu güne kadar somut bir adım atılmamıştır. Bunun akabinde Kamu Denetleme Kurumuna bu durum bildirilmiştir. Kamu Denetleme Kurumunun benzer konu hakkında tavsiye kararı herkesçe bilinmektedir.

Bankaların artan bu devasa karlarında işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kardaki payımızı istiyoruz. Bu nedenle PTT bir an önce promosyonları güncellesin diyoruz.

Bununla beraber bugün itibari ile bütün iş yerlerimizde promosyonun güncellenmesi için imza kampanyası başlatıyoruz.

Bizler emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken, ücretlerimiz enflasyon karşısında bir mum gibi erirken seyirci olmayacağız elbette. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve karına kar katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız.

YAŞASIN KESK

YAŞASIN HABER-SEN

Editör: Haber Merkezi