Aile Sağlığı Merkezi Grup Elemanları Derneği Başkan ve Başkan Yardımcısından Cumhurbaşkanı’na Açık Mektup

Mersin'de Sağlık Emekçileri, “Sağlıkta Şiddet Sona Erene Kadar Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz” dediler Mersin'de Sağlık Emekçileri, “Sağlıkta Şiddet Sona Erene Kadar Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz” dediler

Sayın çok kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saygı ve sevgilerimizle mektubuma başlamak istiyorum.

Aile Sağlığı Merkezi Grup Elemanları Derneği Başkan FAİKCAN BÜYÜKKAYAER. Bu mektubu sizlere mağduriyetlerimizi ve taleplerimizi iletmek adına yazıyorum. Aile sağlığı merkezinde çalışan bir hemşireyim.2005 yılında başlayıp 2010 yılı sonunda tamamlanan Aile Hekimliğine geçiş sistemi ile 19 yıldır sağlıkçılar olarak asgari ve daha altında maaşlarla 1.basamakta sağlık bakanlığı tabelası altında kamuya profesyonel sağlık hizmeti vermekteyiz.

Hemşire, ebe, ATT, temizlik personelleri ve tıbbi sekreterlerden oluşan bir sağlık ordusu olmamıza rağmen her kadro geldiği zaman kapsa

m dışı kalan grup oluyoruz. 19 yıl boyunca devletimizin kurumlarında bir çok yerde binlerce kişi kadro müjdesi alırken biz sağlıkçılar sürekli ayrıştırıldık. En son 2022 kasım ayında aynı kurum içinde kamu dışı açs ler kpss şartı aranmadan kadro alırken grup elemanı olarak adlandırılan biz sağlık profesyonelleri kapsam dışı bırakılarak aynı kurum içinde ayrıştırıldık.

Eskişehir’de bir konuşmanızda “BABALAR SÖZÜNÜ TUTAR!” demiştiniz. BİZLERDE SİZİN SAĞLIKÇI EVLATLARINIZ DEĞİL MİYİZ? BABALAR EVLAT AYRIMI YAPAR MI?

Adımız bile bir ayrıştırma çağrışımı yapıyor. Bize sağlıkçı değil Grup Elemanları deniliyor. Bizlerin adı, iş tanımı, iş güvencesi, özlük hakkı ve daha bir çok hakkı yok.Kamu kurumunda kamuya hizmet veriyoruz ama hekimlerimizin iki dudağı arasında işten çıkarılma korkusu ile çalışıyoruz.İşten çıkarmalar yüzünden yaklaşık 13.000 civarı bir sayımız kaldı bu sayınında yaklaşık 2000 tanesi emekli olup çalışan personellerdir. Bizim bu kadar olan sayımız devletimize yük değildir.

 BİZLER DEVLETİMİZE YÜK DEĞİL AKSİNE 1.BASAMAĞIN YÜKÜNÜ OMUZLAYAN TARAFIZ.

Whatsapp Image 2024 02 05 At 16.17.19 (1)

Siz değerli büyüğümüzden çok fazla bir talebimiz yok.Bizlerde işten çıkarılma korkusu yaşamadan güvenle çalışmak istiyoruz. Hiçbir suçumuz yokken cari gider yetmiyor yada artık personelle muhasebe ile uğraşmak istemiyoruz gibi sebeplerle işsiz kalmak istemiyoruz.İş güvencesi, iş tanımı,mali ve özlük hakları,iş barışı,eşit işe eşit ücret ilkeleri ile ayrıştırılmadan çalışmak için siz Değerli Cumhurbaşkanımızdan kadro müjdesi bekliyoruz.

İş güvencesi ile işe gitmek istiyoruz

Mesleklerimize göre iş tanımı istiyoruz

Bizlerde tehdit ,hakaret ve şiddete mağruz kaldığımız zaman patronumuzdan izin almadan beyaz kod hakkı istiyoruz

Mali ve idari haklardan yoksun kalmak istemiyoruz

Aynı kurum içinde eşit muamele istiyoruz

Her asgari ücret artışında işsiz kalmak istemiyoruz

Diplomalı ve kalifiyeli sağlık profesyonelleri olarak KADRO talep ediyoruz.

Bizler 22 yıl yıldır sizin iktidarınız altında büyüyen evlatlarınızız. Bizleri en kısa sürede müjdelendireceğinize olan inancımız tamdır. Sağlık bakanımız bizlere kadroya almak istiyorum ama desteğe ihtiyacım var demişti lütfen o desteği verinki evlatlarınız daha fazla mağdur olmasın.

Aile Sağlığı Merkezi Grup Elemanları Derneği olarak mağduriyetlerimizi anlatmak için böyle bir yol izlemek istedik ve her ilden siz Sayın Cumhurbaşkanımıza mektuplar gönderiyoruz.

Mektubumuza ise siz Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleri ile son veriyoruz.

“Babalar Sözünü Tutar”

Aile Hekimliği Grup Elemanları Derneği; Bizlerde Defalarca Verilen Kadro Sözü Müjdesini Sizlerden Duymak İstiyoruz.

SAYGILARIMIZLA

Whatsapp Image 2024 02 05 At 15.21.55

Whatsapp Image 2024 02 05 At 15.21.55 (2)

Editör: Haber Merkezi