İş cinayetleri, zehirlenme vakaları, kötü çalışma koşullarıyla sıkça gündeme gelen Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı şimdi de menenjit salgın iddialarıyla gündem de.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde iki işçi menenjit nedeniyle yaşamını kaybetti.

DEM Mersin Milletvekili Perihan Koca olayla ilgili sosyal medya hesabından iki işçinin yaşamını yetirdiğini duyurdu ve tepki gösterdi.

23 İlde Nitelikli Dolandırıcılık Operasyonu: 64 Şüpheli Yakalandı
23 İlde Nitelikli Dolandırıcılık Operasyonu: 64 Şüpheli Yakalandı
İçeriği Görüntüle

"Mersin ilinde inşaatı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde çalışan inşaat işçilerinde menenjit hastalığı tespit edildiğine dair soru önergemiz hala cevapsız iken, biraz evvel Mersin Türk Tabipleri Birliği(TTB) başkanı ve bölge tabiplerinden aldığımız acı bir haberle sarsıldık.

Ne yazık ki Akkuyu NGS'de çalışan 22 ve 25 yaşındaki iki gencecik işçi kardeşimiz menenjit nedeniyle  yaşamını kaybetti.

İşçilerin ölümlerinden işçileri kölelik ve insanlık dışı koşullarda çalışmaya mahkum edenler, hastalığa ve salgına karşı önlem almayanlar, bu doğrultuda soru önergelerimizi bile cevapsız bırakanlar sorumludur." ifadelerine yer verdi.


Muhabir: Haber Merkezi