AKP’den seçilen HÜDAPAR’lı vekiller Türk Milleti ve Atatürk demem deyince yemin töreni seçim sonrasına bırakıldı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, “mevsimlik milliyetçi AKP”nin “2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ipliğinin pazara çıkmaması” için mazbata törenini iptal ettirdiğini söyleyerek, “AKP milletvekili yemin metninin içinde geçen Türk Milleti ve Atatürk kelimelerinin çıkarılmasını isteyen HÜDAPAR’ın gerçek yüzünü Türk halkının görmemesi için Milletvekili yeminini seçim sonrasına bıraktırıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar İl Seçim Kurulu önünde yaptığı basın açıklamasında, geçtiğimiz Perşembe günü İl Seçim Kurulundan bütün siyasi partilerin aranılarak Afyonkarahisar 2023 Milletvekilliği sonuçlarının kesinleştiğini ve mazbataların 21.5.2023 Pazar günü törenle teslim edileceğinin bildirildiğini ancak, 20 Mayıs 2023 Cumartesi günü yeni bir gelişme yaşandığını söyledi. Milletvekili Köksal, mazbata töreninin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edildiğini, İl Seçim Kurulunun kendilerine 21.5.2023 Pazar günü yapılacak mazbata töreninin iptal edildiği, mazbatanın önümüzdeki hafta Çarşamba gününden önce verilemeyeceğini bildirdiğini açıkladı.


HÜDAPAR, MİLLETVEKİLİ YEMİN METNİ İÇİNDE GEÇEN “TÜRK MİLLETİ” VE “ATATÜRK” KELİMELERİNİN ÇIKARILMASINI İSTEDİ, 2. TUR SEÇİM ÖNCESİ AKP’NİN ELİ AYAĞINA DOLANDI


Mevsimlik milliyetçi AKP’nin seçim öncesi ipliğinin pazara çıkmaması için mazbata törenini iptal ettirdiğini dile getiren Milletvekili Burcu Köksal, “Mazbata töreni neden iptal edildi? HÜDAPAR’dan seçilen vekillerin söylemleri karşısında AKP köşeye sıkıştı. Çünkü Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan ve Şeyh Said’in yolundan gittiğini söyleyen HÜDAPAR, milletvekili yemin metninin içinde geçen ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma’ bölümü ile ‘Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim’ bölümlerinin metinden çıkarılmasını istedi. Millet İttifakına sürekli terörle birlikte diye çirkince yalan algı yürüten AKP’nin eli ayağına dolandı. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı için 2. tur seçime gideceğiz. Eğer seçim öncesi bu yemin krizi ortaya çıkarsa mevsimlik milliyetçi AKP’nin ipliği pazara çıkacak.” şeklinde konuştu.


TÜRK MİLLETİNİN HÜDAPAR’IN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRMEMESİ İÇİN MİLLETVEKİLİ YEMİNİNİ SEÇİM SONRASINA BIRAKIYORLAR


AKP’nin Türk halkının, HÜDAPAR’ın gerçek yüzünü görmesini istememesinden dolayı Milletvekili yeminini Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına bıraktırdığının önemle altını çizen Milletvekili Köksal, “AKP işte bu yüzden mazbataların milletvekillerine verilmesini haftaya bıraktı. Yemin töreni de bu sayede 28 Mayıs’tan sonraya kalmış oldu. Ben 3 dönemdir Milletvekiliyim ve halen görevdeki Milletvekiliyim. Benim mazbatayı bugün, Çarşamba veya 28 Mayıs sonrası almam çok önemli değil. Buradaki esas AKP’nin gizlemeye çalıştığı mesele, seçim boyunca montajlı videolarla ve trolleriyle yaptığı Millet İttifakının terörle yan yana olduğu yönündeki yalan algısının çökeceğinden korkmasıdır. Esas kendisinin Türk bayrağıyla, Türk Milletiyle, Atatürk İlke ve İnkılaplarıyla sorunu olan ortağı HÜDAPAR’ın gerçek yüzünü göremeyen vatanını seven milliyetçi insanların HÜDAPAR’ın gerçek yüzünü görmesini istememesinden dolayı Milletvekili yeminini Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına bıraktırdı.” ifadelerini kullandı.


HÜDAPAR RESMİ İNTERNET SİTESİNDE; TÜRK KELİMESİNİN SİLİNMESİNİ İSTİYOR, BÜYÜK KÜRDİSTAN HAYALLERİNDEN BAHSEDİYORLAR


Milletvekili Köksal açıklamasının devamında şunları söyledi:
AKP’nin ortağı şu HÜDAPAR’ı bir tanıyalım. Partilerinin resmi internet sitesinde ne diyor? Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk olduğu nitelemesinden vazgeçilsin diyor.  Andımızın kaldırılması ile Ne Mutlu Türküm, Bir Türk Dünyaya Bedeldir gibi sözlerin silinmesini istiyorlar. Federasyonun ve özerkliğin tartışılarak verilmesini istiyorlar. Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmesini istiyorlar. Bayrağımızın Türk bayrağı olarak söylenmesinden rahatsızlar. Atatürk’ün ilke ve inkılâplarını kabul etmeyip Şeyh Said’in yolundan gidiyoruz diyorlar. Mitinglerinde ‘sahipsiz değilsin ey Kürdistan’diye kürsülerde hitap ediyorlar. Büyük Kürdistan hayallerinden bahsediyorlar. Hizbullah’ı ve PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmiyorlar. Bekar veya dul kadınları sahiplendirmekten bahsediyorlar. Şimdi tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin dikkatine sunuyorum. Terör örgütleriyle ülkemizi bölmek isteyenlerle kim ortakmış kimin bağlantısı varmış takdir hemşehrilerimin.”


HABURDA ÇADIR MAHKEMESİ KURAN KİM? DOLMABAHÇE’DE HDP İLE MUTABAKAT METNİ İMZALAYAN AKP, OY İSTEMEK İÇİN KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN OSMAN ÖCALAN’I TRT’YE ÇIKARDI


AKP’nin PKK ile ilgili dosyasını hatırlatan Milletvekili Burcu Köksal, “Şunu da anlamış değilim tüm seçim dönemi boyunca montajlı videolarla sahte broşürlerle Afyonkarahisardaki vatansever hemşehrilerimizi, milliyetçi, ülkücü kardeşlerimizi kandırmaya çalıştılar. AKP’nin PKK ile ilgili dosyasını hatırlayalım. Bebek katili terörist başı Öcalan’a Sayın demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık diyen AKP’li Bülent Arınç. Habur’da çadır mahkemesi kuran AKP. Teröristler rahatsız olmasın diye Atatürk posterlerini ters çevirip Kandil’den inenleri otobüsün üstünde sünnet çocuğu gibi gezdiren AKP… Oslo’da PKK’lılarla görüşüp Dolmabahçe’de HDP ile mutabakat metni imzalayan AKP,
Öcalan gençliğinde namaz kılardı deyip onu masum dini bütün bir Müslüman gibi göstermeye çalışıp 2019 İstanbul seçimlerinde adayı Binali Yıldırım’a oy istetmek için TRT’ye kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan’ı çıkaran AKP…” diye konuştu.


AKP KANUN TEKLİFİ VEREREK TERÖRİST BAŞI APO’YU ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANDIRIP DIŞARI ÇIKARMAK İSTEDİ


AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kanun teklifi vererek, terörist başı APO’yu etkin pişmanlıktan yararlandırıp dışarıya çıkarmak istediğini hatırlatan Köksal, “PKK’nın düşman olmadığını söyleyip 21 Nisan 2006 tarih ve 1194 nolu Terörle Mücadele Kanununda değişiklik yaparak “Bu hükme göre terör örgütünün kurucusu, yöneticisi veya üyesi konumundaki kişi etkin pişmanlıktan bir defa yararlanabilir” diye kanun teklifi veren Recep Tayyip Erdoğan. Yani terörist başı APO’yu etkin pişmanlıktan yararlandırıp dışarıya çıkarmak isteyen AKP. Dikkatinizi çekerim sayı ve tarih verdim tüm kamuoyu istediği gibi araştırabilir. Hemşehrilerimizin gerçekleri bilmek hakları. Şimdi sen söyle güzel memleketim Afyonkarahisar; Gaffar Okkan’a pusu kuranlarla, Konca Kuriş’i domuz bağıyla boğanlarla birlikte mi yürüyeceksin, Andımızı yasaklayanlarla, T.C. ibaresini kaldıranlarla, şehidimize “kelle” diyenlerle yan yana mı duracaksın. Şimdi sen karar ver Afyonkarahisar. Depremde kan ve çadır satanlarla, canları enkaz altında bırakanlarla birlikte mi yürüyeceksin, Türk ordusuna kumpas kurana, Türk bayrağından rahatsız olana, sınırları korumaktan aciz kalana “evet” mi diyeceksin.” dedi.


KANDİL YERLE BİR EDİLECEK, MÜLTECİLER EVİNE DÖNECEK, HIRSIZLAR HESAP VERECEK…


“Şimdi buradan size söz veriyorum, 10 milyon mülteciyi içimize salanlara, Suriyelileri pazarlık konusu yapanlara vatanımızı bırakmayacağız…” diyen Milletvekili Burcu Köksal, “Teröristler dize gelecek! Kandil denen o terör yuvası yerle bir edilecek… Mülteciler evine dönecek! Hırsızlar hesap verecek… Hudut namustur diyenler için… Mültecilerin ülkelerine dönmesi için… Terörü bitirmek ve huzuru sağlamak için, uyuşturucu baronlarından kurtulmak için, yokluk bitsin, bolluk bereket gelsin diyorsan bizimle yürüyeceksin Afyonkarahisar…” şeklinde konuştu.


BİZİMLE YÜRÜ AFYONKARAHİSAR


Milletvekili Köksal, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi sevgili Atatürkçü Afyonkarahisarlı hemşehrim, ya dün olduğu gibi milli bayramlarda Atatürk'ümüzün adını anmamak için çeşitli bahane uyduranları seçeceksiniz ya da her milli bayramı Atatürk'ümüzün adıyla, iziyle kutlayanları seçeceksiniz.  Kıymetli ülkücü milliyetçi vatansever Afyonkarahisarlılar ya 'Ne Mutlu Türküm' demekten rahatsız, cumhuriyete alerjisi olanları seçeceksiniz ya da 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun' diyenleri seçeceksiniz. Ya 2019'da PKK'ya, 2023'te Hizbullah'a sırtını dayayanları seçeceksiniz ya da ülkemizde terörün gölgesini bile barındırmayacak Kandili yerle bir edeceğim diyen Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz. Çocuğu evladı mafyanın uyuşturucu baronlarının eline düşmüş hemşehrilerim, ya gücünü mafyalardan alanlardan, ya da o mafyayı bu ülkeden temizleyeceğim diyen, gücünü yalnızca milletin iradesinden alanları seçeceksiniz. Ya ülkemize Suriyelileri mültecileri doldurmuş, vatandaşlığımızı pazarlayanları seçeceksiniz; ya da hududumuzu namus, nüfus cüzdanımızı tapu bilenleri seçeceksiniz. Mültecilerin misafirliğinden rahatsız olan hemşehrilerim ya 'Suriyelileri gönderemeyiz' diyenleri seçeceksiniz ya da tüm oyunları bozarak, Avrupa'nın göçmen hendeği olmayı reddedenleri, sığınmacıları ülkelerine gönderecekleri seçeceksiniz. Ya öfkesi, kini ve hırsı ile ülkemizi ele geçirilmesi gereken bir kupon arazi olarak gören Erdoğan'ı seçeceksiniz; ya da saygı, sevgi, empati kültürünü benimseyen Kılıçdaroğlu'nu seçeceksiniz."

Editör: Haber Merkezi