Uluslaraarası Af Örgütü; "Li'nin serbest bırakılmasında, oluşturduğumuz küresel baskının etkili olduğu düşünülüyor "

Af Örgütünün Li'nin serbest bırakılmasıyla ilgili açıklaması şu şekilde;

"Her gün dünyanın her yerindeki hak ihlallerine karşı durmadan, yorulmadan mücadele ediyoruz, ancak kazanımlarımızı sizlerin verdiği imzalar ve destekler sayesinde elde edebiliyoruz. Çin'de Şubat ayından bu yana ailesi ve avukatı dahil hiç kimse ile görüştürülmeden hücre hapsinde tutulan kadın aktivist Li Qiaochu serbest bırakıldı!
 
Toplumsal cinsiyet temelli şiddete karşı yürüttüğü aktivizm ile tanınan Li'nin Çin'in yaygın pratiklerinin aksine hızlı bir şekilde serbest kalmış olmasında, siz aktivist, üye ve destekçilerimiz sayesinde oluşturduğumuz küresel baskının etkili olduğu düşünülüyor. 19 Haziran'da evine döndüğü bildirilen Li'nin ailesi, Uluslararası Af Örgütü'ne gönderdiği mesajda \'Li'yi önemseyen tüm arkadaşlara teşekkürler!\' ifadelerini kullandı. Bu başarı hepimizin!
 
Kadın ve işçi hakları savunucusu Li Qiaochu ile 16 Şubat 2020'de Pekin'de polis tarafından gözaltına alınmasından bu yana iletişim kurulamıyordu. Ailesine ve kendi seçtiği bir avukata erişimi olmayan Li Qiaochu'nun işkence ve diğer türde kötü muamele tehlikesi altında olmasından endişe ediliyordu. 
 
Attığınız imzalar ve verdiğiniz destekler sayesinde tüm insanların, insan haklarından eşit bir şekilde yararlanmasını sağlayabilmek adına yaptığımız çalışmaları sürdürebiliyoruz.

​Devam eden Acil Eylem'lerimize imzanla destek vererek sesimizi daha fazla duyurmamızı sağlayabilirsin. İmza kampanyalarını sosyal media hesaplarından paylaşarak daha fazla insanın hak ihlallerini fark etmesini sağlayabilirsin. Daha fazla iyi haberi sizinle paylaşabilmek için desteğine ihtiyacımız olduğunu unutma!" denildi.
acileylem.org.tr

Editör: TE Bilisim