EVİAN-LES-BAINS, FRANSA – Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 3-0 yenerek üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyona, Fransa'nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde düzenlendi.

Türkiye, İspanya’yı Mağlup Ederek Şampiyon Oldu

Camille Fournier Stadı'nda oynanan final maçında Türkiye, İspanya karşısında üstün bir performans sergiledi. Maçın ilk yarısını kaptan Rahmi Özcan'ın 15. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamlayan milli takım, ikinci yarıda Ömer Güleryüz'ün 28. dakikada köşe vuruşundan attığı golle skoru 2-0 yaptı. Fatih Şentürk'ün 33. dakikada penaltıdan kaydettiği golle farkı üçe çıkaran Türkiye, maçı 3-0 kazandı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Üçüncü Kez Şampiyonluk

Türkiye, 2017 ve 2021 yıllarında da Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda kupayı kazanmıştı. Bu zaferle birlikte üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olma başarısını gösteren milli takım, Avrupa'daki üstünlüğünü perçinledi.

Ömer Güleryüz Gol Kralı ve En İyi Oyuncu

Turnuva boyunca fileleri 16 kez havalandırarak gol krallığına ulaşan Ömer Güleryüz, "en iyi oyuncu" ödülünü de kazandı. Türkiye, Fransa'da oynadığı 6 maçı da kazanarak Avrupa şampiyonalarında namağlup ünvanını korudu. Daha önce düzenlenen iki Avrupa şampiyonasında çıktığı toplam 11 maçı da kazanan milliler, bu turnuvada da tüm karşılaşmalarını kazanarak 17 maçlık galibiyet serisini sürdürdü.

104 Gol Atarak Tarihe Geçtiler

Milli takım, Avrupa şampiyonalarında çıktığı karşılaşmalarda 104 gol atarken, kalesinde sadece 6 gol gördü. Bu başarısıyla Türk ampute futbolu, uluslararası arenada önemli bir yer edinmiş oldu.

Bakan Osman Aşkın Bak’tan Tebrik Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı'nı yayımladığı mesajla tebrik etti. Bakan Bak, “Ampute Futbol Milli Takımımızın bu başarısı, azmin ve inancın karşısında hiçbir engelin duramayacağının en açık göstergesidir. Şampiyonlukta emeği geçen tüm teknik ekibi, idarecileri ve sporcularımızın ailelerini de canıgönülden kutluyor, milli futbolcularımızın başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Milli Takımın Geçmiş Başarıları

2017 yılında İstanbul'da ve 2021 yılında Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen Avrupa şampiyonalarında da şampiyon olan milli takım, bu yılki başarıyla birlikte üç kez üst üste Avrupa şampiyonu oldu. Ayrıca, 2022'de ev sahibi oldukları organizasyonda Dünya Kupası'nı kazanarak uluslararası başarılarına bir yenisini daha eklemişlerdi.

Editör: Haber Merkezi