Anıl Tanburoğlu: “Yeni yıl ülkemize demokrasi ve huzur getirsin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, 2024 yılı barışın, kardeşliğin, insan onuruna yaraşır bir yaşamın, demokrasinin, liyakatin, şeffaflığın ve hukukun yılı olmasını temenni ederek, yurttaşlarımızın yeni yılını kutladı.

İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, 2024 yılının demokrasi, adalet ve huzur getirmesini temenni ederken, geride bıraktığımız 2023 yılının daha önceki yıllardaki gibi işçinin, emekçinin daha da fakirleştiği, Saraydaki israf düzeninin devam ettiği, neredeyse her gün bir kadın cinayetinin işlendiği, zam üstüne zamların yaşandığı bir yıl olarak olumsuz şekilde kayıtlara geçtiğini söyledi.

“2023’de yoksulluk dibe vurdu”

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri; 1 Mayıs’ta Hukuk Tanımayanlara Sesleniyoruz, Suç İşlemeye Devam Ediyorsunuz Adana Emek ve Demokrasi Güçleri; 1 Mayıs’ta Hukuk Tanımayanlara Sesleniyoruz, Suç İşlemeye Devam Ediyorsunuz

2023 yılında yoksulluğun dibe vurduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Tanburoğlu, “2023 yılı, iktidarın beceriksizliğinden mütevellit işçimiz, emekçimiz, memurumuz, çiftçimiz, emeklimiz ve bütün dar gelirliler için çok zor geçti. Plansızlık ve programsızlık temel politika haline geldi, her yıl olduğu gibi dün söylenen bugün unutuldu. 2023 yılı da yolsuzlukların ayyuka çıktığı, torpil ve kayırmanın sıradanlaştığı, hukukun hiçe sayıldığı, devlette cemaatleşmenin övüldüğü, israfın sorgulanmadığı bir yıl oldu.

“Acılarla dolu bir yılı geride bıraktık”

2023 yılının ülkemiz için maalesef tarihi acıların yaşandığı bir yıl olduğunu belirten Tanburoğlu, "2023 yılını ölümlerin ve acıların gölgesinde geride bıraktık. Deprem ülkesi olan ülkemiz, tarihinin en büyük kayıplarını 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde verdi. Türkiye’nin dört bir yanında deprem bölgesi ile dayanışma çabasına girilirken, Kızılay’ın çadır sattığına tanıklık ettik. Bu yaşanan olaylar devletteki çürümenin en belirgin belgesiydi. Ardından ülkemiz montaj, kurgu ve iftiralarla dolu bir kampanya süreci yaşadık.”

“2024’ün daha yaşanılası bir yıl olmasını diliyorum”

2024 yılında da Adana için yılmadan, yorulmadan çalışacaklarını dile getiren Tanburoğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle 2023 yılında kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dileklerimi iletiyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yine Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizi etkileyen depremlerde yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. 2024 yılının ülkemize, Adana’mıza ve tüm insanlığa başta demokrasi, adalet ve huzur getirmesini temenni ederek, tüm vatandaşlarımıza daha yaşanılası bir yıl geçirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi