Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli operasyon düzenlendi.

Başsavcılığın talimatıyla 38 şüpheli hakkında eş zamanlı gözaltı kararı verildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar 33 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Firari 5 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.

1 Mayıs Öncesi Gözdağı Operasyonu: İstanbul ve Eskişehir’de Çok Sayıda Eve Polis Baskını, Gözaltılar Var 1 Mayıs Öncesi Gözdağı Operasyonu: İstanbul ve Eskişehir’de Çok Sayıda Eve Polis Baskını, Gözaltılar Var

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, gözaltı kararı verilen kişiler arasında FETÖ’nün Emniyet Teşkilatı içerisinde gizli yapılanma faaliyetlerini yöneten ve örgüt adına "mahrem imam" olarak görev yapan isimlerin bulunduğu belirtildi.

Şüphelilerin, emniyet personelini örgüte kazandırma, kodlama, örgütsel takibini yapma ve bağlılıklarını raporlama gibi faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, 38 şüpheliden 20’sinin halen kamu kurum ve kuruluşlarında aktif görevde olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

Editör: Haber Merkezi