Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Ankara’da buluşan Hizmet-İş ve Öz Sağlık-İş Sendikalarımızın Kadın Komite üyelerine Filistin için dayanışma çağrısında bulundu.

Genel Başkanımız Arslan, 25 Kasım 2023 tarihinde Filistin Özel Gündemleriyle gerçekleştirilen, Hizmet-İş ve Öz Sağlık-İş Sendikalarımızın Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantılarına katıldı. Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Genel Sekreter Yardımcımız ve Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir,  Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu ve Onursal Başkanı ve HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreter Vekili Mehmet Yeşilyurt ile 81 İlden gelen Kadın Komitesi Üyelerimiz katıldı.

F_2UgU7WoAAiit3

Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs Çağrısı Yaptı, Halka Yönelik Bildiri Dağıttı Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs Çağrısı Yaptı, Halka Yönelik Bildiri Dağıttı

“7 Ekim Bardağı Taşıran Son Damlaydı” 

Arslan, Siyonist ve katil İsrail ordusunun 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından binlerce savunmasız çocuk, kadın ve yaşlının katledildiğini ve bu durum karşısında bütün dünyanın sessiz kaldığına dikkat çekerek, HAK-İŞ Konfederasyonumuz tarafından başlatılan Gazze Yardım Kampanyası’na herkesin elinden geldiği kadar destek olması gerektiğini vurguladı. Arslan, “Varlığımızdan, imkanlarımızdan, uykumuzdan, eğlencemizden, harcamalarımızdan fedakârlık yapacağız ve kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Bizim ile ne olur, tek başımıza demeyin. Siz yoksanız kimse yok demektir. Biz HAK-İŞ olarak, bu kampanyamıza herkesin katılımını istiyoruz. Şu anda Filistin’de ilaç yok, ekmek, su yok, evleri yok. Köylerinden, şehirlerinden kovuldular, gidecek yerleri yok. Yağmur ve soğuk havanın altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Bunu biz çözeceğiz, çünkü bizim bütün mazlumlara borcumuz var” diye konuştu. 

“Bu Sıradan Bir Kampanya Değil” 

Filistin meselesinin bir insanlık sorunu olduğunu ve bu sorun çözülmediği sürece ne Ortadoğu’nun ne de dünyanın normal bir hayat yaşamayacağına vurgu yapan Arslan, “7 Ekim’den sonra HAK-İŞ Yönetim Kurulumuzu topladık ve Filistin için acil yardım kararı aldık. Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız, üyelerimiz ve Filistinli kardeşlerimiz için Yardım Kampanyasını başlattık. Bu karar gereğince yardımlarımızı Gazze’ye ulaştırdık. Bu kampanyanın sıradan bir kampanya olmadığını belirtmek istiyorum.  Yöneticilerimizden, üyelerimizden ve milletimizden Gazze’ye yardım istiyoruz. Söz değil, icraat istiyoruz, laf değil yardım istiyoruz” dedi. 

F_2YZUVXcAAV9Ot

“Mescid-i Aksa İlk Kıblemiz” 

Filistin meselesinin üç temel ayağı olduğuna dikkat çeken Arslan, “Birincisi tarihsel sorumluluğumuz var. Dört asır Filistin toprakları bizim ülkemizin bir parçasıydı ve bu topraklarda Osmanlı hakimiyeti ve adaleti hakim oldu. Çanakkale Savaşı’nda Gazzeli şehitlerimiz var. İkincisi, inancımız gereği bizim Gazze ve Kudüs ile ilgilenmemiz gerekiyor. Çünkü ilk kıblemiz ve Kur’an-ı Kerim’de “Etrafını mübarek kıldık” dediği Mescid-i Aksa, bizim için kıymetli ve mübarektir. Bu topraklar bugün işgal edilmiş Filistin topraklarıdır. Üçüncüsü biz bir sivil toplum örgütüyüz. Sendikalar insan haklarını esas alan, insanlığın en temel haklarının farklılıkları olsa bile bu hakların onlara sağlanmasına inanan ve bunu kongre kararları ile teyit ettirmiş HAK-İŞ’in insan olarak, insan haklarının yerle bir edildiği, insanlığın öldürülmek için katliamlara tabi tutulduğu bir coğrafyada insan olarak ilgilenmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. 

“Sırada Bizim Ülkemiz de Var

Kendi toprakları işgal edile edile kendi evlerinden bile kovulan ve hala işgal ettiği topraklara doymayan Siyonist İsrail’in en son saldırılarının bardağı taşıran son damla olduğuna vurgu yapan Arslan, “İsrail’in vadedilmiş toprakların içerisinde bizim ülkemiz de var. Lübnan’ın, Ürdün’ün bir bölümünü işgal ettiler, Sina ve Mısır’ın bir bölümünü işgal ettiler, Golan Tepeleri’ni ve Suriye’yi işgal ettiler. Emperyalist ABD’nin sponsorluğunda bu işgaller devam edecek” uyarısında bulundu. 

“Sessiz Kalamayız, Susamayız” 

Amerika’nın dünyanın dört bir yanında katliamlar gerçekleştirdiğini ve katil İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlara en büyük desteği verdiğini belirterek, “Bugün Filistin topraklarının tamamını işgal etme girişimi ve arkasından vaad edilmiş topraklar için, gözünü kan bürümüş bu Siyonist anlayışa karşı sessiz kalamayız, susamayız, bize ne diyemeyiz. Gücümüzü, imkanımızı, savunmamızı ve birlikteliğimizi sağlayamazsak bu işgalin bir gün bize de döneceğini unutmayalım” uyarısında bulundu. 

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Filistin’de zulme uğrayan kardeşlerimize destek vermek üzere programa 81 ilden katılan kadın komite üyelerine teşekkürlerini ifade ederek, “Türkiye’nin dört bir yanından Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Filistinli kardeşlerimize destek vermek, acılarını hissetmek, yeryüzünün en ilkel, en adi davranış biçimi ile Gazzeli kardeşlerimizi bu dünyadan silebilmek için insanoğlunun görebileceği en ahlaksız bir şekilde soykırım uygulayan İsrail’i lanetlemek üzere düzenlediği program için Ankara’ya geldiniz teşekkür ediyoruz” dedi. 

HAK-İŞ’in emek mücadelesinin yanında bir sivil toplum örgütü olarak da dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında olduğunu dile getiren Sert, “Bizler HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ve konfederasyonumuza bağlı sendikalar olarak verdiğimiz emek mücadelesinin yanında, etkili sivil toplum örgütü olma mücadelesini de birlikte veriyoruz. Bunlara HAK-İŞ değerleri diyoruz. Bunlara HAK-İŞ ilkeleri diyoruz. Bizden alacaklı mazlumlar var diyoruz. O yüzden gerek konfederasyonumuzun gerekse sendikalarımızın bu manada en duyarlı Komitelerinden birisi olan Kadın Komite Başkanlıklarımız bizler için çok önemli, çok kıymetli” dedi. 

Toplantıda, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız ve Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi ve Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komitesi Başkanı Hatice Ayhan bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi