Askeri Malzeme Nereden Alınır?

Ülkemizde her ilimizde bulunan askeri giyim mağazalarından  farklı çeşitlerde askeri ürünler bulmak mümkündür. Ama günümüzde artık online ortamlardan alışveriş yapmak daha cazip hale gelmiştir. Bunun için Birliğine katılan her askere gerekli askeri ekipmanlar teslim edilmektedir. Bununla birlikte askerler, yedek ihtiyacı nedeniyle askeri malzeme satan yer arayışına girebilirler. Ayrıca sivil halktan da çok sayıda kişi kaliteli ürünler olması nedeniyle askeri ürünler tercih etmektedir.

Her ne sebeple olursa olsun, askeri malzemeleri tercih eden kişi sayısı oldukça fazladır. Yalnızca askeri renklerde değil, farklı renk ve modellerde ürünler de askeri malzeme mağazasında bulunabilmektedir. Bu mağazalara ise her ilimizde ulaşılabilmektedir. Ayrıca askeri kışla bulunan ilçe ve beldelerde de askeri ürün satışı yapılan mağazalar bulunabilmektedir. Genellikle il ve ilçelerin merkezi noktalarında yer alır.

Ek olarak e-ticaretin yaygınlaştığı günümüzde askeri malzeme temin etmek isteyenler online mağazalara da yönelebilmektedir. Farklı firmalara ait online alışveriş sistemleri aracılığıyla da askeri ürünler satın alınabilmektedir.

Askeri Malzeme Çeşitleri

Farklı askeri sınıflara ait askeri malzemelerin yanı sıra sivil vatandaşlara hitap eden modellerde askeri malzeme ürünlerini de bulmak mümkündür. En çok tercih edilen ve günlük kullanıma uygun olan askeri malzeme çeşitleri şöyle sıralanabilir:

-          Bere

-          Atkı, boyunluk

-          Termal içlik

-          Üst polar

-          Mont, parka

-          Çorap

-          İç çamaşırı

-          Yağmurluk

-          Gömlek

-          Tişört, fanila

-          Pantolon

-          Askeri bot

-          Ayakkabı

-          Askeri çanta

Burada özellikle çizme/bot kategorisinden bahsedilmesi gerekir. Yağmur ve kar geçirmemesi gibi nitelikleri bulunan askeri bot siyah renk başta olmak üzere en çok tercih edilen ürünlerin başında gelir. Ayrıca sıcak tutması nedeniyle de özellikle soğuk iklimin hakim olduğu il ve bölgelerde sıkça tercih edilmektedir.

Özel Güvenlik Kıyafetleri

Farklı niteliklerdeki kurum, kuruluş ve işletmelerde güvenlik personeli istihdamı söz konusudur.  Bu amaçla istihdam edilen personelin en önemli ihtiyaçlarının başında şüphesiz özel güvenlik kıyafetleri gelmektedir. Genel şablonları itibariyle birbirine benzer nitelikte olan kıyafetler, çalışılan kurum, kuruluş ya da işletmeye göre farklılık gösterebilmektedir.

Yine online mağazalar üzerinden temin edilebilen özel güvenlik elbiseleri farklı renk ve modellerde ulaşılabilmektedir. Bankalar, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere çeşitli yerlere uygun olan güvenlik kıyafetleri alışveriş sitelerinde bulunabilir. Her güvenlik personeline gerekli özel güvenlik kıyafetleri şu şekilde sıralanabilir:

-          Tişört

-          Gömlek

-          Kazak

-          Mont

-          Pantolon

-          Ayakkabı, bot

Resmi veya özel kurum, kuruluş ve işletmelerde görevli güvenlik personelinin kullanımı için sipariş edilen kıyafetlerde yer alması istenen bilgiler satıcı firmaya iletilmelidir.

Özel Güvenlik Ekipmanları

Kıyafetlerin haricinde özel güvenlik personelinin ihtiyaç duyduğu ekipmanlar da görevlerinin önemli parçalarını oluşturur. Bu amaçla ihtiyaç duyulan özel güvenlik ekipmanları çeşitli güvenlik mağazalarından ve online platformlardan bulunabilir. Şapka, apolet ve arma gibi kıyafet kategorisinde sayılabilecek ekipmanların yanı sıra güvenlik işinin gerekliliği olan özel güvenlik malzemelerini sıralamak gerekirse:

-          El feneri

-          Jop

-          Kelepçe

-          Düdük

-          Palaska

-          İsimlik

Tüm bu ekipmanlar standart olarak kullanılabildiği gibi işletmeye, kuruma özel şekilde özelleştirilmesi mümkündür.  Bunun için sipariş öncesinde firma, kurum adının belirtilmesi ve istenen malzemelerin üzerinde yazması gerektiği eklenmelidir.

Editör: Haber Merkezi